Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhászlabda

Juhászlabda
Juhászlabda
33 perc / előkészület: 15 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy közkedvelt, sós finomság a családi receptgyűjteményből, a maradék tojásfehérjék felhasználásával. A habcsók mellett ez is sokszor elkészítésre kerül. Könnyű, sós fánkok, illetve labdák lesznek a habos masszából. Próbáljátok ki! Érdemes.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Gyorsan kell a masszával dolgozni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat feltesszük a tűzre egy kisebb serpenyőbe, hogy mire elkészül a habos massza, ne kelljen várakozni a kellő hőfokra, hanem azonnal süthessük.
  2. A tojásfehérjéket a két csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, majd habverés közben beletesszük a borsot és a reszelt szerecsendiót.
  3. Ezután óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk (vegyítjük) a reszelt sajtot.
  4. Az asztalon már várakoznia kell egy mély tálkában a zsemlemorzsának. Ebbe egy kanál segítségével diónyi masszát ejtünk, és gyors mozdulatokkal gömb alakúra formáljuk.
  5. Ezután tesszük a forró olajba, és szép ropogósra sütjük. A kis diócskákból gyönyörű labdák lesznek!
  6. Papírtörlőre szedjük, és melegen kínáljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 752
elküldve: 2
receptkönyvben: 411
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

könnyű sós fánkok, habos labdák, sajtos fánk

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-03-21 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-03-20 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

pirosnyuszika
pirosnyuszi / pirosnyuszika Mon, 2016-02-08 20:33

Elkészítettem, és új kedvenc!! Nagyon egyszerű és finom, imádom a rántott sajtot csak utálok bíbelődni a panírral, de most már ez is meg van oldva. Az előző hozzászólónak mondom hogy igazából nem áll össze az egész, és valamilyen szinten folyik is a tojásos sajtos massza, sőt még amikor a zsemlemorzsába rakom is még nem viselkedik golyóként, de amint belekerül a forró olajba, összeáll. Két evőkanállal szedegettem le egymásról, és hiába hogy kis lábasban csináltam, pillanatok alatt kész volt.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2016-02-08 22:34

Szia!
Köszönöm a visszajelzésedet. Örülök, hogy sikerült és ízlett is ez az egyszerű, de különleges sajtos fánk! Tényleg pillanatok alatt elkészül.
További jó sütés-főzést kívánok!
Andi

b-n
b-n Sun, 2015-10-04 15:51

Nagyon guszta labdácskák és régóta készültem, hogy elkészítem ezt az ételt, de nagy meglepetésemre nem sikerült! Mindent lemértem - úgy készítettem - ahogy a receptben adva volt, mégis a végén nem állt össze a massza. Annyira nem, hogy tettem bele sajtot sűríteni, zsemlemorzsát is, ettől viszont azonnal leszállt és leragadt a forró olajos tepsibe. Pillanatnyilag nem értem a dolgot, de még majd próbálkozom! Remélem, valaki elkészíti és véleményezi, jó lenne megsütni, mert ígéretesnek tartom még ezután is…

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2015-10-04 19:17

Szia!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült ez a fincsi sajtos fánkocska!! Szerintem, legközelebb, csak egy fehérjével dolgozz, hogy kezdetben könnyebb legyen a készítés. Bő forró olajban süsd, ne olajos tepsiben. Én úgy oldom meg a bő olajat, hogy egy kicsi fazékba öntöm és így a kevés olaj sok lesz. Drukkolok, hogy el tudd készíteni! Remélem tudtam segíteni!
Andi

544
tojásfehérje 3 db
trappista sajt 12 dkg
2 csipet
fekete bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl