r
Nosalty Logó

Joszenabe

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Joszenabe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 1830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3849.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    2663 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11548.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    7990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1798.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2239 micro
Összesen 1830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Elkészítés

A nabéhoz

  1. A zöldségeket és egyéb hozzávalókat rendezzük az edénybe szépen egymás mellé, fajtánkért kis kupacokban. Az edényünk űrtartalmától függően öntsük fel a fenti (főzőlé) arányú keverékkel úgy, hogy a nagyjából mindent ellepjen a folyadék. Így főzzük 15-20 percig a hozzávalókat fedő alatt, közepes lángon.
  2. A mártogatós szószt szedjük szét mélyebb tálkákba és tálaljuk a ’nabéval’ és párolt rizzsel. A teljes fazéknyi nabét tegyük az étkezőasztalra egy hőálló alátétre helyezve. Ki-ki magának szedjen a nabéból egyszerre 3-4 fajta párolt ételféleséget a szószos tálkákba, így fogyasszuk az ételt. Pálcika használata ajánlott!
  3. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12672
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Ajánló

Főtt rizzsel kell tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nabe egy szezonális, ősszel és télen fogyasztandó, házias jellegű japán ételkategória. A hideg időben nagyon gyakran vacsoráznak együtt ilyesmit a japán családok. Nevét a japán agyagedényről, a nabéról kapta. Ez az étel nem csak a testet, hanem a lelket is melengeti, hiszen közösen, egy tálból csipegetve költik el az étkezést az egy asztalnál ülők. Sokféle nabe létezik, ez az egyik legegyszerűbb. Könnyű, de laktató étel, kalóriaszegény és egészséges. A blogomon olvashatsz róla bővebben.

Hozzávalók

A nabéhoz

A főzőléhez

A ponzu szószhoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek