r
Nosalty Logó

Joghurtos mandulapite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos mandulapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 2470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

A tetejére

Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1098 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    695 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 2470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

A tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporos, cukros (édesítős) lisztet a margarinnal alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, az aromát és a citrom lereszelt héját, valamint az egy csipet só.
  2. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, és fóliába csomagolva a hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg a krémet el nem készítjük.
  3. A tojások fehérjét a cukorral (édesítőszerrel) kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, a tejfölt, az aromát és a citrom levét. Legvégül óvatosan összeforgatjuk a rétesliszttel.
  4. A süti összeállítása a következőképpen történik. Egy kis tepsit előkészítünk, és a kinyújtott tészta 2/3-dát belerakjuk, az alját villával kiszurkáljuk. Ezután ráöntjük, és óvatosan elsimítjuk rajta a joghurtkrémet. A maradék tészta 1/3 részét a reszelő nagy lyukú részén a krémre reszeljük, ha ezzel is végeztünk, a tetejére szórjuk az előzetesen száraz serpenyőben kissé megpirított mandulapelyhet.
  5. A sütinket előmelegített (alul-felül sütési funkción) 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Ezután langyosra hűtjük, és porcukorral megszórjuk, majd mindenki örömére frissen tálaljuk. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1839
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 04.

Ajánló

Ha valaki a sütemény cukros változatát készíti, ajánlom, hogy a lereszelt morzsatésztát gazdagítsa egy evőkanálnyi barna cukorral, ettől szebben karamellizálódik és ropogósabb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A joghurtot és mandulát is nagyon szeretem, gyakran használom fel különböző sütik készítéséhez. A kettőt eddig még nem kombináltam, pedig mindkettő ízében van valami könnyedség és lágyság, ezért nagyon passzolnak egymáshoz. A tetején ropogósra sült morzsatészta és a mandula pedig csak plusz kényeztetés...:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!