r
Nosalty Logó

Joghurtos-málnás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Joghurtos-málnás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 202 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 914 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.9 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1135 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1282 micro
Összesen 3657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük, majd a sütőporos liszttel együtt a kemény habhoz keverjük óvatosan.
  4. Megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése:
  6. A málnából félrerakjuk a szebb szemeket díszítésnek.
  7. A többit egy edényben feltesszük a cukorral, és lassú tűzön kevergetve sűrű péppé főzzük.
  8. Egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport, és a joghurttal elkeverjük, majd a kihűlt málnapéphez adjuk.
  9. A (jól lehűtött) tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral együtt, majd óvatosan a joghurtos krémhez keverjük.
  10. A krémet ezután a kihűlt piskótára simítjuk, a tetejét pedig a félrerakott málnaszemekkel díszítjük.
  11. Zselatin elkészítése:
  12. A málnaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatinport.
  13. Amikor langyosra hűlt, és kezd sűrűsödni a joghurtos-málnás krém, a tetejére öntjük.
  14. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 3 órára dermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 21367
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-málnás kocka
Juditka 9 recept

A recept Erdei gyümölcsös kocka néven jelent meg kedvenc lapomban, a Vidék Íze 2010. februári számában (25. oldal). Most csak málnám maradt a tél vége felé a fagyóban, de így is nagyon finom lett. A tetejére én 2 Dr.Oetker-féle színtelen tortazselét (kis kék tasakos) tettem a málna levével elkészítve. Kicsit meggyűlt a bajom a zseléporral, és tutira akartam menni, hogy a teteje szép legyen.  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek