r
Nosalty Logó

Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos lilakáposzta-saláta feta sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Káposzta

Öntet

Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 286 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10243 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1986 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    6557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    492 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    397 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1137 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Öntet

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a káposztát megmossuk.
  2. Hosszú csíkokra szeleteljük, vagy, ahogy nekünk tetszik, alaposan megsózzuk és minimum egy fél órát lefedve pihentetjük, hogy egy kis levet eresszen.
  3. A sózott káposztát lecsepegtetjük, kifacsarjuk kissé, és rátesszük a már olajon fonnyadozó hagymákra. Kis lángon, fedő alatt, kis rést hagyva, lassan puhára pároljuk.
  4. Közben hozzáadunk egy kis friss citrom levet, ízlés szerint sót, borsot.
  5. Ha a káposztánk megpuhult, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, hogy hozzá adhassuk az öntetet. (Ha maradt a káposztán lé, azt leöntjük róla, de azoknak, akik kicsit szaftosabban szeretnék elkészíteni, ajánlom, hogy tegyék el későbbre, és ha kell, keverjenek belőle egy kicsit a joghurthoz.)

Öntet

  1. A joghurtot simára keverjük.
  2. Nagyobb darabokban belekeverjük a feta sajtot. (Néhány darabkát elteszünk a tálaláshoz.)
  3. Ízlés szerint sózzuk, (a sajt is sós), tarka, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  4. A már kihűlt káposztához hozzákeverjük az öntetet.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4043
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Ajánló

 A joghurtos öntet kis könnyedséget kölcsönöz neki, csirke, pulyka de más húsok mellé is ajánlom. Ugyanakkor önálló salátaként is megállja a helyét.     

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Imádom az Anyukám-féle párolt lilakáposztát. Ennek ellenére egy évben egyszer esszük a családdal szilveszterkor, valamilyen igen laktató malacsült mellé.  Próbáltam egy olyan kis salátát össze dobni, ami megállja a helyét külön is, de akár köretként is, bármilyen párolt, sült húshoz.       

Hozzávalók

Káposzta

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?