r
Nosalty Logó

Joghurtos-korianderes sült csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Joghurtos-korianderes sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 508 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2030 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkéket megmossuk, pár centis kockákra vágjuk, és megsózzuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük a joghurtot. Hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, mozsárban megőröljük a koriandert és a római köményt, majd ezt is belekeverjük. Mehet hozzá a garam masala és még egy kevés só.
  3. A csirkét beleforgatjuk a szószba, hogy egyenletesen befedje, majd letakarjuk, és így pihentetjük a hűtőben 1,5-2 órán át (akár lehet tovább is, nem árt neki).
  4. Ha kipihizte magát, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a csirkéketfelszúrjuk saslikpálcára, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Ha marad még joghurt a tál alján, rá lehet simogatni a csirkékre.
  5. Kb. 50 perc alatt megsütjük. Érdemes 25 percig egyik oldalon sütni, aztán megfordítani 10-15 percre, hogy a másikat is érje a meleg. A végén a grill fokozaton szuperül meg lehet pirítani, akkor van készen, amikor belülről puha, kívülről pedig ropogós.
  6. Bármilyen rizzsel finom, mi basmatit főztünk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1883
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos-korianderes sült csirke
Zsófi.M 39 recept

Mostanában ipari mennyiségben fogyasztok joghurtot - egy kis koriandert és római köményt szoktam hozzákeverni, és pirítóst mártogatok bele, vacsorára isteni. Mivel az utóbbi időben sok paradicsomos indiait készítettünk, gondoltam, hogy kell a változatosság, így most egy kicsit 'lightosabb' verzió került az asztalra - kimaradt a paradicsom, és inkább a sült csirkére koncentráltam. Az illat, ami elkezdett terjengeni a lakásban a sütés közben, leírhatatlanul kellemes, a végeredmény pedig nagyon finom - a csirke egyszerre puha és omlós lett, és a pirításnak hála ropogós is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek