r
Nosalty Logó

Joghurtos foltos meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Joghurtos foltos meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 974 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    366.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7227.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1039.5 g
  • Cukor
    605 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1123 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6957 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2329 micro
Összesen 7779 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot, cukrot, vaníliás cukrot, étolajat a tojássárgákkal kézi mixerrel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport.
  3. Utoljára óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket. Majd kettévesszük a tésztát. Az egyik részhez hozzákeverjük a kakaóport.
  4. Egy 28*36 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk. Egy kanál segítségével sakktábla szerűen a tepsibe rakjuk a tésztát. Nem lesz szabályos, mert a tészta folyós állagú, összefolynak a színek.
  5. A kimagozott meggyet a tetejére elterítjük, majd megszórjuk a durvára tört dióval.
  6. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük 160 C-on. Félidőben a tetejét takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*36
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7253
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Ajánló

Tartalmasabb leves után kiváló második fogás, de ha csak édesség ehetnénk van, tökéletes választás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos foltos meggyes
Kovács Györgyi 57 recept

Egyik kedvenc süteményünk a meggy szezonban. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Nagyon finom édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek