r
Nosalty Logó

Joghurtos-fokhagymás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos-fokhagymás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 2316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A spenóthoz

Összesen 130 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3017.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    874 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    10168 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21957 micro
Összesen 1158 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6034.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1186 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2314 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    1748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1258 micro
  • Kolin:
    858 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    20336 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43915 micro
Összesen 2316 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2422 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A spenóthoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A joghurtot elkeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A zsemlemorzsát elkeverjük az apróra tört kukoricapehellyel. A filéket először a joghurtban, majd a morzsás keverékben forgatjuk meg.
  3. Egyenletesen körbespricceljük olajjal, és 220 fokos sütőben 40 percig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.)
  4. A spenótot megpucoljuk, megmossuk, megszárítjuk, hozzáadunk 3 evőkanál olajat, 3 gerezd aprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben pár perc alatt megfonnyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5421
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Zanyukám hétvégi mamalátogatásról jött haza, amikor közölte, hogy van egy meglepetése, és csillogó szemekkel mutatta a receptet, amit egy mamámnál talált ezer éves újságból tépett ki. Jó gyerek módjára vigyorogtam, mint a tejbetök, mert a Zanyukám már megint telibe talált. Spenót, joghurt, csirkemell. Yes, yes, yes.

Hozzávalók

A húshoz

A spenóthoz

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek