r
Nosalty Logó

Joghurtos citromszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Joghurtos citromszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét tesszük a nagyobb edénybe.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
  3. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  4. Pici sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, mikor félkemény, hozzáadagoljuk a vizet, a cukrot, és keményre verjük.
  5. Hozzákavarjuk a tojássárgákat.
  6. Végül finoman, lazán beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  7. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Megsütjük.
  8. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.
  9. A joghurtot egy tálba öntjük, beletesszük a reszelt citromhéjat.
  10. Ízlés szerint porcukorral és citromlével beízesítjük. (Nem kell az egész citrom leve.)
  11. A krémhez a zselatint kevés langyos vízben, lassú tűzön feloldjuk.
  12. A tejszínhabot lazán a joghurtba keverjük.
  13. A zselatinhoz keverünk néhány kanál joghurtos krémet, majd óvatosan az egészet a krémhez keverjük.
  14. A krémet a piskótára kenjük, és hűtőbe rakjuk.
  15. A citromos mázhoz a zselatint az üdítőben gyenge tűzön felolvasztjuk, ízesítjük, lehűtjük. Mikor dermedni kezd, a joghurtos krém, tetejére locsoljuk.
  16. Egy-két órára behűtjük, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 23699
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Szeretettel ajánlom azoknak a szakács társaimnak, akik nem szeretik a nagyon édes süteményeket. Bármikor elkészíthető, de nálam biztos, hogy nyáron lesz a legtöbször feltálalva egy jó, hideg mentás limonádé társaságában! Másfél dl üdítőből készítettem a zselét a tetejére, háromból kellett volna! Nem szaladt le róla, kevés lett! A recept már a jó arányokat tartalmazza!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos citromszelet
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. Gasztronómiai lapban találtam, és nagyon örültem neki. Nagyon kedveljük a citromos ízeket, legyen az fagyi, üdítő, sütemény, bármi. Még magát a citromot meghámozva, szeletekre vágva is nagyon szeretem. Nem szoktam megcukrozni sem! Aki szintén kedveli a citrom ízét, annak tetszeni fog!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek