r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feketeszeder
Joghurtkrémes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 710 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4250 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 710 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9516 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    3145 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 4250 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tepsibe/tortaformába öntve kisütjük. A tepsit előtte olajjal kikenjük, majd liszttel beszórjuk. Forró sütőbe kezdjük a sütést,majd közepesre vesszük a lángot.
  2. A tejszínt habbá verjük, és félretesszük.
  3. Atúrótösszetörjük villával, hozzákeverjük a joghurtot, majd az összetört gyümölcsöt. A gyümölcs felét jó elpépesíteni, a másik részt darabosra hagyni, ezt a végén rakom akkor bele. Ha citromot használunk jól megmossuk, vékonyan a héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk, és azt is atúróhozadjuk. A legpóriasabb a lekvár, de minőségétől függően nagyon jó is lehet, ezt csak kissé összetörjük, és úgy adjuk a krémhez.
  4. Ezután keverjük a krémhez a zselatinfixeket (a tasakra írt adag minimum másfélszeresét szoktam használni, úgy lesz biztos állagú a krém).
  5. A cukor hozzákeverése a következő, mennyisége a gyümölcstől, lekvártól függ, illetve mennyire szeretjük édesen. Szerintem a joghurtkrémet nem kell túl gejlre készíteni, hagyjuk meg azt a vajas krémeknek. Végülóvatosana felvert tejszínhabot is belekeverjük.
  6. Az egészet a kihűlt tésztára borítjuk, majd hagyjuk "megkeményedni", legjobb hűtőbe tenni. 2-3 óra múlva már csaknem eléri a végleges állagát. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10342
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtkrémes túrótorta
Feketeszeder 1 recept

Gyors, egyszerű könnyen variálható tortát szerettem volna, kevés mosogatással.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek