r
Nosalty Logó

Jogász szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Jogász szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1076 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Összesen 336 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1076 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1425 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 4304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Az első tészta anyagait összegyúrjuk, 3/4 részét egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, megkenjük a lekvárral.
  2. Elkészítjük a kevert tésztát is, a margarint kikeverjük a tojásokkal, a cukorral, hozzákeverjük a tejet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Majd rásimítjuk a lekváros tésztára.
  3. Az első tészta maradékából ceruza vastagságú rudakat sodrunk, majd hosszában fektetjük egymás mellé, egyenlő távolságban rakjuk a barna tészta tetejére (sülés közben belesüppednek a tésztába).
  4. A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett verjük habbá, majd a megsült, de még forró tészta tetejére simítjuk.
  5. Színes cukorkákkal megszórjuk díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 18881
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

A süteményhez nekem egy kis doboz, 150 g-os tejföl kellett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta receptje szintén Rozáliától származik.

Hozzávalók

Az alaptésztához

​A kevert tésztához

​A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek