r
Nosalty Logó

Jetty torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jetty torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 425 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1506.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.6 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2043 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    481.8 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    889 mg
  • Foszfor
    2846 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.6 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    355 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2804 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 8157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot, a tojást és a puha margarint jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és megsütjük.
  4. A kihűlt tésztából az őzgerinc.forma aljait "kiszabjuk" úgy, hogy pontosan passzoljon az aljára.
  5. A "hulladék"-tésztát elmorzsoljuk.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  7. Hozzáadjuk a kakaót és a rumot, ismét jól összekavarjuk.
  8. Ezután hozzáadjuk a diót, a darabos lekvárt, a mazsolát és a morzsolt tésztát. Jól összedolgozzuk.
  9. A két őzgerincformát frissentartó fóliával kibéleljük.
  10. A krémet a két formába szétosztjuk, és egyenletesen elnyomkodjuk.
  11. A két kiszabott tésztát megkenjük baracklekvárral, és ráfordítjuk a krémekre.
  12. Jól megnyomkodjuk, és hűtjük. Kb. 2 óra múlva kiborítjuk tálcára, és lehúzzuk a fóliát.
  13. A csokit kevés olajjal felolvasztjuk, és vékony ecset segítségével bekenjük a süti krémes részét.
  14. A csoki dermedése után ferdén szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x11
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7323
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha őzgerinc-formába készítjük, tortaként szeletelhető. De lehet szögletesre is hagyni. Akkor a széleit levágjuk, és azt morzsoljuk össze. Értelemszerűen a krémet elkészítés után a lekvárral megkent szögletes tésztára kenjük, és arra jöhet a csokimáz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek