r
Nosalty Logó

Jambalaya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Jambalaya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1231 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10923.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    8524 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    419 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    4923 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 2387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon kevergetve megpirítjuk a csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkehúst, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és kevergetve pirítsuk meg.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és kevergetve tovább sütjük kb. 5 percig, majd mehet bele a cukor, a felkarikázott lila hagyma, a kétféle felkockázott paprika, és tovább dinszteljük kb. 5 percig.
  3. Ezután adjuk hozzá az alaplé nagy részét, ízesítjük 1 ek Cajun fűszerkeverékkel, sóval borssal, oregánóval, kakukkfűvel és ízlés szerint chiliszósszal, jól összeforraljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a megmosott rizst, összekeverjük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs felszívja a folyadékot, és teljesen megpuhul, szükség esetén kevés alaplét adunk még hozzá.
  5. Az újhagyma felkarikázott zöldjével megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19620
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jambalaya
Katharosz 499 recept

A kreol konyha egyik izgalmas étele, amelyet sokféleképpen készítenek. Én is régóta szemezgettem ezzel a recepttel, nagyon finom, ízes, nálunk bevált. Az elkészítéséhez paella serpenyőt használtam. Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!