r
Nosalty Logó

Jamaicai fordított süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamaicai fordított süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 4158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A süti tetejére

A tésztához

Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A süti tetejére

A tésztához

Elkészítés

A süti tetejére

  1. Az olvasztott vajat öntsük a tortaforma aljára és keverjük bele a cukrot.
  2. Nyomkodjuk bele az ananászkarikákat, közepüket meggyel díszítsük.
  3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliaaromával és a sóval.
  4. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat.
  5. A masszát öntsük rá az ananászra.
  6. Előmelegített sütőben süssük szép barnára.
  7. Fejjel lefelé (fordítva) tálaljuk, az ananászok legyenek felül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8789
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Elég tömény magas kalóriatartalmű desszert, hízni vágyóknak ajánlom :D Egy gombóc vaníliafagyival isteni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jamaicai honlapon nézegettem az autentikus ételeket. Ott találtam ezt a nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütit, nem is kell hozzá semmilyen különleges, nehezen beszerezhető alapanyag. Eredeti neve Pineapple Upside Down Cake. Az eredeti receptben sima liszt van, én réteslisztből csináltam. A tésztában 1/2 bögre vaj, amit ügyesen elnéztem, így 1 egész bögrényi került bele, de nekünk így jobban ízlett. Igaz sokkal töményebb is, és elég belőle egy vékonyka szelet. A saját  fotón elég csúnyácska a süti, lehet meg kellett volna várni, amíg kihűl és csak utána kiborítani. Eredetileg így nézne ki : http://www.jamaicatravelandculture.com/pictures/pineapple-upside-down-cake/pineapple-upside-down-cake-11-medium.jpg

Hozzávalók

A süti tetejére

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek