Ízletes sült csirke hobbi séf módra recept

Ízletes sült csirke hobbi séf módra
Ízletes sült csirke hobbi séf módra
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan vannak úgy, hogy egyhangúnak érzik a hétköznapi csirkesütést, és már unják a megszokott ízeket. Én azoknak ajánlanám ezt a receptet, akik keresnek valami újat és ízleteset. Ha követitek a receptben leírtakat, akkor nagyon gyorsan és egyszerűen egy ízletes sült csirkével kápráztathatja el mindenki magát és családját. Sok sikert az elkészítéséhez!:)

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db csirkecomb
  • 5 db csirkeszárny
  • fél csirkemellfilé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis ág rozmaring
  • 2 db sárgarépa
  • 1 marék póréhagyma
  • 5 karika zöld erős paprika
  • fél citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • fél száraz erős paprika (chili)
  • só, bors, olívaolaj, őrölt kömény, kakukkfű
  • bolgár fűszerkeverék (kihagyható)

Köret:

  • 2-szer 125 g gyors rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék póréhagyma
  • olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • petrezselyemzöld
  • curry
  • só, bors, piros fűszerpaprika

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos csirke rizzsel, zöldséges fűszeres csirke, csirke répával fűszerekkel ízesítve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehús darabokat megmossuk, megpucoljuk, majd a combot csontig, a mellet 1 cm mélyen beirdaljuk.
  2. Egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a megpucolt zöldségeket (répát, hagymát, fokhagymát, zöld erős paprikát) félbevágjuk. A répát rombusz alakban felszeleteljük, a fokhagymát negyedelve, az erős paprikát, póréhagymát felkarikázva hozzáadjuk.
  3. A fél chili paprikát apróra vágva rászórjuk, majd egy fél citrom levét rácsavarunk. Hozzáadunk 3 csipet őrölt köményt, két csipet kakukkfüvet, a bolgár fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd végül aláöntjük a fehérbort.
  4. Egy közepes rozmaring ágat (kb. 10 cm) félbevágunk, és hozzáadjuk (azért nem daraboljuk, mert nagyon intenzív fűszernövény, és így is átadja párolás/sütés közben az illóolaj aromáit az ételnek).
  5. Azért nem írtam, hogy az egészet jól összeforgatjuk, mert akkor csak még több fűszer kerül a tepsi aljára, és az leéghet, ami elronthatja a csirke ízvilágát.
  6. Az így összeállított sültünket olajspray-vel lepermetezzük (meglocsoljuk). Alufóliával lefedjük a tepsinket, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd elteltével levéve a fóliát, olajjal újból lepermetezzük, és 170 fokon 25 percig tovább pirítjuk.
  7. Körethez: bő vízben 15 perc alatt puhára főzzük az előre csomagolt főzőtasakos rizsünket, közben egy kis lábasban egy kevés olívaolajban egy áttört fokhagymagerezdet pirítani kezdünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és 2-3 perc alatt összesütjük.
  8. A sült répához hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, mokkáskanál curry-t, mokkáskanál pirospaprikát, felaprított petrezselyemzöldet, végül sózzuk, borsozzuk. Az így elkészült fűszerezésünket összeforgatjuk a rizzsel. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 405
elküldve: 1
receptkönyben: 88
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.