Ízletes sült csirke hobbi séf módra recept

megosztás
0
Ízletes sült csirke hobbi séf módra
Ízletes sült csirke hobbi séf módra
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan vannak úgy, hogy egyhangúnak érzik a hétköznapi csirkesütést, és már unják a megszokott ízeket. Én azoknak ajánlanám ezt a receptet, akik keresnek valami újat és ízleteset. Ha követitek a receptben leírtakat, akkor nagyon gyorsan és egyszerűen egy ízletes sült csirkével kápráztathatja el mindenki magát és családját. Sok sikert az elkészítéséhez!:)

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozmaringos csirke rizzsel, zöldséges fűszeres csirke, csirke répával fűszerekkel ízesítve
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A csirkehús darabokat megmossuk, megpucoljuk, majd a combot csontig, a mellet 1 cm mélyen beirdaljuk.
  2. Egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a megpucolt zöldségeket (répát, hagymát, fokhagymát, zöld erős paprikát) félbevágjuk. A répát rombusz alakban felszeleteljük, a fokhagymát negyedelve, az erős paprikát, póréhagymát felkarikázva hozzáadjuk.
  3. A fél chili paprikát apróra vágva rászórjuk, majd egy fél citrom levét rácsavarunk. Hozzáadunk 3 csipet őrölt köményt, két csipet kakukkfüvet, a bolgár fűszerkeveréket, sózzuk, borsozzuk, majd végül aláöntjük a fehérbort.
  4. Egy közepes rozmaring ágat (kb. 10 cm) félbevágunk, és hozzáadjuk (azért nem daraboljuk, mert nagyon intenzív fűszernövény, és így is átadja párolás/sütés közben az illóolaj aromáit az ételnek).
  5. Azért nem írtam, hogy az egészet jól összeforgatjuk, mert akkor csak még több fűszer kerül a tepsi aljára, és az leéghet, ami elronthatja a csirke ízvilágát.
  6. Az így összeállított sültünket olajspray-vel lepermetezzük (meglocsoljuk). Alufóliával lefedjük a tepsinket, majd előmelegített 180-200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd elteltével levéve a fóliát, olajjal újból lepermetezzük, és 170 fokon 25 percig tovább pirítjuk.
  7. Körethez: bő vízben 15 perc alatt puhára főzzük az előre csomagolt főzőtasakos rizsünket, közben egy kis lábasban egy kevés olívaolajban egy áttört fokhagymagerezdet pirítani kezdünk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott sárgarépát, és 2-3 perc alatt összesütjük.
  8. A sült répához hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, mokkáskanál curry-t, mokkáskanál pirospaprikát, felaprított petrezselyemzöldet, végül sózzuk, borsozzuk. Az így elkészült fűszerezésünket összeforgatjuk a rizzsel. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 767
elküldve: 3
receptkönyben: 358
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

711