Isler Virág konyhájából recept

1 adag
590
kcal
Isler Virág konyhájából
Isler Virág konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ez az isler recept van meg azóta, amióta elkezdtem sütni-főzni. Igazából az isler férjem egyik kedvenc sütije, és előfordul, hogy cukrászdában, boltban veszünk. Egyik sem hasonlít ehhez a recepthez, mert általában  linzertészta az alapja. Hát ez teljesen más, pedig isler néven jelent meg valamikor régen a MesterKukta újságban. Remélem, aki kipróbálja, annak ízleni fog ez a variáció is. Kicsit nehéz a tésztával dolgozni, mert gyorsan összegyűjti a lisztet nyújtáskor és leragad, viszont a leeső részeket nagyon könnyű újra gombóccá gyúrni. A végeredmény viszont mindenért kárpótol.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós isler, isler másképpen, diós tésztájú isler
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk.
  2. Jól meglisztezett deszkán 3-5 mm-esre nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle.
  3. Sütőtől függően kb. 10 percig sütjük (amíg a korong alja el nem kezd barnulni) sütőpapíron.
  4. Ha kivettük a sütőből, pár percig várunk, amíg kicsit keményedik a tészta. Kiszedjük, és még forrón 2-2 korongot összeragasztunk lekvárral.
  5. A sütik tetejét kevés rumaromával meghintjük (a műanyag flakonosat ha kiszúrjuk egy tűvel, akkor pont jól lehet vele dolgozni).
  6. A korongokat az olvasztott csokival bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 998
elküldve: 9
receptkönyben: 219
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
26 recept

Hozzászólások (2)

Édrien
Édrienp, 2012-10-19 08:59

Szia Virág!
Valahol nekem is van egy bevált isler receptem, de sok éve elváltam, és nem tudom, előkerül-e valaha. Tudod, a költözés. Az exem nagyon szerette, neki sütöttem óriási mennyiségeket. Azután fémdobozba raktam, s irány a kamrapolc. No és 1-1 dugi hely... Hiszen a kamrapolcról gyorsan elkopott, gyermekeim is rájártak... :) Milyen jó volt előkapni a félretett dobozokat, ha nem tudtam azonnal nekiállni az újabb adagnak...
Köszönöm a receptet, mindenképpen kipróbálom. Kíváncsivá tettél... :)
Szép napot: Adrien

Virág76
Virág76p, 2012-10-19 12:13

Kedves Adrien!
Remélem valaki most is örül a félretett dobozoknak. Nálunk jelenleg a félretett szó 1-2 napot jelent. A fiam kollégista,ipari adagban sütök,ami első este már el is fogy....A családom édesszájú,így le sem merem írni milyen gyakran állok neki barkácsolni...Általában erről az oldalról.Van ami beválik,van ami nem. Remélem Neked ez a süti ízleni fog,és jóízűen fogyasztjátok! Neked is szép napot,napokat! Üdv: Virág

Legfrissebb cikkek

Heti menü: karácsonyi esszencia
Heti menü: karácsonyi esszencia
Arra az esetre, ha még nem tudnátok, mit főztök ezen a héten, itt van a mi kedvenc karácsonyi heti menünk! Ezzel kívánunk finom ízekben gazdag karácsonyt!
Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó egy meglepetés töltelékkel
Zserbó egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Jöjjön a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
590