Isler ribizlilekvárral recept

1 adag
1043
kcal
Isler ribizlilekvárral
Isler ribizlilekvárral
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta.

A gyermekeim nagy kedvence a linzerkarika, így gyakran készül nálunk. Tavaly gondoltam egyet, amikor ezt a fajta omlóstésztát gyúrtam (korábban a klasszikus linzer recept alapján dolgoztam), hogy készítek most egy kis islert is. Hiszen azt is szeretik nagyon, de még sosem csináltam! Az alaptésztát kétfelé vettem, és az egyik cipóba belekevertem egy kis kakaót is. Nagyon finom lett, így felvettük a hőn szeretett házi (és adventi) aprósütik sorába.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához (2 adag)

A bevonathoz

ajánlat

Ugyanebből a tésztából készítem a linzerkarikát is, így 2:1-ben tésztának neveztem el. Akkor nem kerül bele kakaó, és lyukas-nem lyukas kiszúróval szaggatom, kisütés után baracklekvárral ragasztom össze a darabokat, és porcukorral megszórva tálalom.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

omlós tésztás isler, ribizlis isler omlós tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 1-2 evőkanál kakaóporral és a darált dióval. 
  2. A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem jó, ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől ellágyul).
  3. Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket.

 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 697
elküldve: 28
receptkönyben: 1 067
elkészítve: 39/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

Hozzászólások (44)

edina8212
edina8212sze, 2014-01-29 16:20

Karácsonyra én is megsütöttem, eszméletlen finom lett!!!! Nagyon jó recept! Köszönöm :-)

HossoAni
HossoAniv, 2014-02-02 19:58

Köszönöm szépen a visszajelzést! Örülök, hogy sikere volt!
Üdv:
Anita

Csenge0204
Csenge0204h, 2013-12-30 12:10

Elkészítette a párom karácsony előtt. Nagy kiszúróval dolgozott, a csokimáz is kissé másabb lett, de ez mit sem változtatott azon, hogy kedvelt sütivé váljon. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

HossoAni
HossoAniv, 2014-02-02 19:59

Nagyon szívesen :)! Én is köszönöm a visszajelzést! Nem is az a lényeg, hogyan néz ki, hanem, hogy finom legyen!
Üdv:
Anita

zsofiv
zsofivh, 2013-12-23 01:13

Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy hogy tudtad ennyire szépen csokiba mártani a sütiket, mindig a mártogatós résztől félek a legjobban :)

HossoAni
HossoAnik, 2013-12-24 22:21

Szia!
Először is köszönöm szépen :)!
Mondjuk ezt látni jobb lenne, de megpróbálom leírni. Az alsó korongnál fogom meg két ujjal a sütit, és úgy mártom bele a csokiba. Majd kicsit lecsurgatom róla a felesleges csokit, és rácsra sorakoztatom őket.
Kellemes ünnepeket kívánok!
Anita

kywike73
kywike73sze, 2013-08-14 07:37

Kipróbáltam, nagyon finom lett! Egyik este megcsináltam a tésztát és összeragasztottam, majd beraktam egy műanyag dobozba, másnap pedig a mázat tettem rá. Gyorsabban fogyott el, mint ahogy készült. :)

HossoAni
HossoAnics, 2013-08-15 22:44

Ennek nagyon örülök :)!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet!
Kellemes hosszú hétvégét kívánok!
Anita

Dettos
Dettosv, 2013-06-09 13:43

Nálunk a süti 2 nap alatt készült, a kisfiaim nem nagyon hagynak sütögetni...
Így 30 perc helyett 1 éjszakát állt a hűtőben, de még omlósabb, puhább lett tőle a tészta,
legközelebb is így csinálom. Sajnos a süti egyik felére nem tudtam csokimázt rakni,
mivel hamarabb elfogyott, mint ahogy tudtam volna mártogatni :) Nagyon finom a tésztája,
az állaga is :) Tökéletes lett az ebéd utáni kávé mellé, uzsonnára, köszönöm.

HossoAni
HossoAnisze, 2013-06-26 22:33

Kedves Dettos!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat, és a visszajelzést! Örülök, hogy sikeres volt a sütinek!
További szép hetet kívánok!
Anita

lividori62
lividori62szo, 2013-06-01 18:26

Szia
Ma sütöttem meg ezt a finom sütit annyi változással, hogy nem tettem bele kakaót és csak csurgattam rá a csokit ...nagyon nagyon finom lett :::Köszönöm a receptet ..!!!!

HossoAni
HossoAniszo, 2013-06-01 19:10

Nagyon örülök neki, hogy elnyerte tetszésed :)!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

hossoeszter
hossoesztercs, 2013-05-30 18:15

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy ha nincs itthon dióm és liszttel pótolom, akkor már nem lesz annyira finom:) mint ahogy itt dicsérik!?:)
Köszönöm: Eszter

HossoAni
HossoAniszo, 2013-06-01 19:16

Szia Eszter!
Úgy még nem próbáltam, valószínű az sem rossz, de talán dióval még finomabb.
Most látom, hogy druszám vagy :). Eger környékén gyakori a Hossó név.
További szép hétvégét kívánok!
Anita

hossoeszter
hossoeszterszo, 2013-06-08 13:49

Finom lett:):) Tényleg szupi recept, ma megcsináltam az eredeti recepttel is:) köszike

Vadmalac
Vadmalack, 2013-05-28 06:57

Szia,
nem hittem volna, hogy ennyire egyszerű és gyors elkészíteni...
Reggel megcsináltuk, délutánra már istenien omlós volt a süti.
Köszi, hogy megosztottad!

HossoAni
HossoAniszo, 2013-06-01 19:18

Szia!
Nagyon szívesen :)!
Én is köszönöm szépen a visszajelzést!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

Emke27
Emke27sze, 2013-03-20 11:36

Nagyon, nagyon finom :) Isteni az a recept! A sütinek csak az a baja, hogy gyorsan elfogy :)

HossoAni
HossoAnip, 2013-03-22 22:32

Köszönöm szépen :-)! Na, ezért kell mindjárt dupla adaggal kezdeni :-)!
Szép hétvégét kívánok!
Anita

bogar6
bogar6v, 2013-03-10 13:51

Szia,

Én már többször készítettem el ezt a sütit, nekünk kakaópor nélkül jobban ízlik de ezen kívül semmit nem változtattam rajta!Nagyszerű recept és sokkal jobb mint ahogy a suliban annak idején tanultuk a linzer tészta készítését :) Nagyon köszönöm!
Üdv.Ági

szepandi3
szepandi3szo, 2012-12-29 04:47

Szia! Nem volt itthon sütőpor ezért szalalkálival csináltam, olyan omlós és finom lett hogy meg kell ismételnem.... Nekem 50 db. lett ebből a dupla adagból! Isssteni!!!

HossoAni
HossoAniszo, 2012-12-29 23:25

Szia!
Akkor ezek szerint szalalkálival is jó lesz. Köszönöm szépen a visszajelzésed!
Boldog új évet kívánok!
Anita

Mokuka
Mokukaszo, 2012-12-22 08:27

Anita megszeretném kérdezni, hogy mennyi tortabevonó kell?

HossoAni
HossoAniszo, 2012-12-22 13:30

A fele adaghoz használtam el kb. 20-30 dkg étcsokit (vagy tortabevonót), mert általában ennek a másik felét linzernek szoktam megsütni. Először olvassz fel kb. 20-25 dkg-ot, aztán még lehet újabb adagot, ha szükséges. Ha szokott megmaradni olvasztott csokim, azt alufóliára öntöm, hagyom megdermedni, aztán a következő alkalommal újból felolvasztom.
Kellemes ünnepeket kívánok!
Anita

NoSugary
NoSugaryv, 2012-08-26 17:10

Először megijedtem a tésztától, mert készítés közben nemigazán akart összeállni, de nem adtam fel, megcsináltam, és nem is bántam meg, mert isteni lett. Köszi :)

HossoAni
HossoAniv, 2012-08-26 22:08

Én is köszönöm szépen:-)! Örülök, hogy ízlik! Látom, hogy cukrászatot tanulsz, sok sikert hozzá!
Üdv:
Anita

Andy35
Andy35h, 2012-08-13 14:41

Sziasztok!Elkeszitettem a receptet,valami isteni finom lett!koszonom szepen!!

tkata1985
tkata1985sze, 2012-05-23 11:13

Kép alapján választottalak és nem bántam meg. Szép is lett és finom is. Mindenkinek ajánlom! Én fél adagból 18 közepes islert készítettem.

HossoAni
HossoAnisze, 2012-05-23 13:47

Köszönöm szépen a visszajelzésed, Kata! Örülök, hogy ízlik!
Üdv:
Ani

Lara66
Lara66p, 2012-04-06 14:17

Köszönöm szépen a receptet...nagyon finom!!! Ajánlom mindenkinek!!

HossoAni
HossoAnip, 2012-04-06 22:34

Én is köszönöm szépen a visszajelzésed és az ajánlást!
Üdv:
Ani

szteri
szterisze, 2012-04-04 10:23

Szia!
Nagyon finom isler lett a receptedböl!!! Ezer köszönet a receptert. Nagymamamtol volt egy ösregi isler receptem, de rajöttünk ez sokkal finomabb. Kellemes Husveti Ünnepeket! Szteri

HossoAni
HossoAnisze, 2012-04-04 23:22

Szia Szteri!
Köszönöm szépen a visszajelzésedet, örülök, hogy elnyerte tetszésed! Ma én is készítettem húsvétra egy adagot:-)!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok én is!
Anita

enimöl
enimölh, 2012-03-26 13:17

szia!
Kb hány percig kell sütni, hogy ne legyen se túl kemény, se túl puha?:)
válaszodat előre is köszönöm! ^^

HossoAni
HossoAnik, 2012-03-27 23:51

Szia Enimöl!
Remélem, még nem késő a válasz:-)! Bocsánat, hogy csak most ragadtam "tollat". Szóval kb. 10-12 percig süsd a korongokat, de persze ezt sok minden módosíthatja. A korongok vastagsága, átmérője, a sütőd működése (pl. nekem a a sütő elején jobban odakap a sütik alja, mint a hátulján). Ez a tészta elvileg nem lesz kemény, szinte rögtön puha.
Bízom benne, hogy tudtam segíteni!
Üdvözlettel:
Anita

cinege
cinegesze, 2012-02-15 10:14

Karácsony előtt találtam erre a receptre.....MENNYEI !!!!!! Azóta háromszor sütöttem meg, tesztelni tartósságra nem tudom, mert pillanatok alatt elfogy az utolsó morzsa is. :) :) :)
Köszönöm a receptet magam és a család nevében is.
Üdv : Ildi

HossoAni
HossoAniv, 2012-02-19 22:35

Nagyon örülök, hogy ilyen nagy sikere lett! Köszönöm szépen a visszajelzésedet és a dicséretet! Az én gyerekeim is nagyon szeretik.
Üdv:
Anita

samuka6
samuka6cs, 2011-12-29 19:59

Szia
Nálunk nagyon nagy sikert aratott ez a süti. Megsütöttem szombaton majd szerdán ismét, mert nem maradt egy darab se és még vártunk vendégeket. Pedig elég kicsi szaggatóval csináltam és lett kb. 50-60 darab. Köszönöm :)

HossoAni
HossoAnics, 2011-12-29 21:10

Szia! Szívesen:-)! Nagyon kedves Tőled, hogy visszajeleztél, hogy milyen lett a süti! Nagyon örülök, hogy ízlett!
Üdv:
Anita

andi.feher
andi.feherp, 2011-12-09 14:15

Szia!

Elkészítettem és nagyon finom lett. A tésztát azt nem tudtam kinyújtani így egy kicsit vastagabb lett de a sütés csak pár perccel lett több ettől. Sütis dobozban tároltam de még így is egy hétig puha maradt ennyi kellett ahhoz befaljuk. ;) Köszönöm!

HossoAni
HossoAnip, 2011-12-09 22:58

Örülök kedves Andi, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzésedet!
Üdv:
Anita

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1043