r
Nosalty Logó

Isler Pacacica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler Pacacica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 3877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.5 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 3877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

  1. A vajat, cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliát, és a tojássárgáját habosra keverjük.
  2. A keverékhez hozzágyúrjuk a lisztet. Ha nem állna össze, egy kis tejet adhatunk hozzá, de nem kötelező.
  3. 1 órát pihenni hagyjuk. Ebből az első 30 percet a hűtőben tölti a tészta, a másodikat szobahőmérsékleten.
  4. A pihentetés után kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  5. 160 fokon kb. 10 percig sütjük, de állandóan oda kell rá figyelni, mert nagyon könnyen eléghet. Akkor jó, ha olyan piroskás a széle.
  6. Amint megsült hagyjuk kihűlni.
  7. Az egyik oldalát megkenjük lekvárral és "ráragasztunk" egy másikat. Ha valaki szereti a csokit, az tortabevonóval bevonhatja a tetejét. Ha nem vonjuk be, akkor közönséges linzer is lehet (csak akkor a teteje lyukas legyen!).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4124
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam. Amikor először készítettem az egyik barátnőm szülinapjára csináltam. Ő nagyon imádja az islert, így elég nagy volt magammal az elvárásom, hogy jól sikerüljön. A tészta elkészítésével nem volt próblémám, de a szaggatásnál nagyon kellett figyelnem, hogy egyforma vastagúak legyenek. Amikor azt hittem, hogy minden jól sikerült, a második adag a sütés közben elégett. Természetesen újra kellett kezdenem az egészet. Végülis 2x-ra már tökéletes volt! :)

Hozzávalók

A tésztához (kb. 18 darabhoz)

Az összeállításhoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek