r
Nosalty Logó

Ír szódás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Ír szódás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3077.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    2015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 1146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával,illetve hozzáadjuk a cukrot és a sót.
  2. Fakanál segítségével nagyjából belekeverjük a joghurtot, majd a kezünkkel dolgozzuk teljesen össze a tésztát.
  3. Fél percig dagasztjuk, és kerek veknit formálunk belőle, tetejétkereszt alakban bevágjuk,és olívaolajjal kikent sütőlapra helyezzük.
  4. 12 percig sütjük 230 fokon, majd 200 fokra kapcsolunk és további 30-40 percig sütjük a kenyeret, illetve míg megkopogtatva tompa hangot ad. (Ha nagyon égne a teteje, sütőpapírral letakarhatjuk.)
  5. Langyosan a legfinomabb, vajjal megkenve. Hivatalosan rebarbaradzsem is dukál hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 397
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 66190
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Ajánló

A joghurt miatt kicsit nyersnek tűnhet a tészta, de nem az. Aki lazítani szeretne a tömörségen, tehet bele nyugodtan sütőport is, azzal is láttam recepteket. Én napraforgómaggal dúsítottam, ez az eredetiben nem szerepel. Legközelebb dióval próbálom ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Március 17-e Szt. Patrik napja, az írek világszerte megült nemzeti ünnepe. Szt. Patrik 387 körül született Britanniában és 461. március 17-én halálozott el. 16 éves korában ír kalózok elrabolták és hazájukba hurcolták, ahol hat éven keresztül rabszolgaként pásztorkodott. Később a keresztény egyház tagja lett, s immár püspökként tért vissza az ír szigetre, ahol a lakosságot sikerült katolikus hitre térítenie, s az ír egyházszervezet kiépítése is hozzá kapcsolódik. Több latin nyelvű vallásos elmélkedés szerzője. Írország mellett a bányászok, kovácsok, borbélyok és kádárok védőszentje is. Szt. Patrik napját a világ számos pontjára szakadt ír népesség az otthoniakhoz hasonló lelkesedéssel ünnepli. Március 17-én a zöld ruha viselete szinte kötelező, Chicago-ban pedig zöldre szokták festeni a folyót. Az ír szigeten (Észak-Írországot is beleértve) munkaszüneti nap, de az egész Egyesült Királyság kiveszi a részét a buliból. (Most vasárnap nekem is volt szerencsém látni a hatalmas, sörrel és nemzeti lobogókkal felszerelkezett tömeget a londoni Trafalgar Square-en.) Ha már a walesi Szt. Dávid napról is megemlékeztem a konyhában, az írek sem maradhattak ki. A szódás kenyér receptje is a BBC Food-ról származik. Kívül igazán ropogós, belül puha pékárúról van szó, kicsit édeskés beütéssel, ezért lekvárral is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek