r
Nosalty Logó

Ínyesmester-csirkepörkölt tejszínes nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Ínyesmester-csirkepörkölt tejszínes nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 912 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 5465 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 174 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 912 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7915.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2793 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4378 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4261 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 5465 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A csirkét 8-10 darabra vágjuk. Nekem is nagyoknak tűntek elsőre, de a végeredménynek egyáltalán nem ártott. A csirkemellet kicsontozhatjuk, de maradhat minden csontosan is.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, hosszá adjuk a szintén kicsire aprított vöröshagymát, ha már üveges, megszórjuk a pirospaprikával. Pár pillanatig együtt pirítjuk, majd rátesszük a csirkedarabokat is.
  3. Kicsit pirítjuk, majd egy evőkanálnyi csontlevest öntünk alá. (A mellcsontból és kevés zöldségből gyorsan összedobhatjuk, mielőtt még feltennénk a pörköltet.)
  4. Lassú tűzön rotyogtatjuk, időnként megforgatjuk a húsokat, ha szükséges, sózzuk, pótoljuk a szaftot csontlevessel.
  5. Kb. másfél óra után, mikor már kellően puhának ítéljük a húst, hozzáadjuk a májat is, és még 10 percig főzzük.

A nokedlihez

  1. Egy nagy lábosban felteszünk vizet forrni.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, tojássárgákat, a tejszínt és a vizet, ez utóbbit csak apránként adagolva, mert lehet, hogy kevesebb is elég lesz.
  3. A tésztát nem kell nagyon alaposan kidolgozni, minél kevesebbet keverjük, annál jobb lesz.
  4. Egy tálban a forró zsírt a tejföllel elkeverjük, 50 fokos sütőben melegen tartjuk.
  5. Ha lobogva forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit (több turnusban), ha feljöttek, még hagyjuk egy percig, majd szűrőkanállal a tejfölös zsírba szedjük, összeforgatjuk.
  6. A pörköltet a nokedlivel frissiben tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11802
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Az Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, és a szerzője szerint ez a tökéletes pörkölt csirke receptje. Tehát a kezemre csaptam, és nem tettem bele se paprikát, se paradicsomot, se köményt, sem egyéb "felesleges sallangot". Nem hibáztam. A nokedli tejszínnel, forró zsírba és tejfölbe forgatva pedig... nem is értem, eddig miért nem így csináltam.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek