Ínyenc olasz hús tésztával recept

Ínyenc olasz hús tésztával
Ínyenc olasz hús tésztával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelente, mielőtt munkába indulnék, megnézem, hogy az amerikai-olasz Buddy Valastro cukrász éppen mit főz a családjának. Mondjuk tisztán látszik rajtuk, hogy nem diétás koszton nőttek fel, de isteni olasz fogásokat készít a családi ebédekhez, melyet aztán nagy élvezettel fogyasztanak el. Szeretem a pasi gasztronómiai ízlését.

hozzávalók / 3 adag

A hús sütéséhez:

  • 1 egész csirkemell filé (60 dkg)
  • 2 tojás
  • bors
  • 5-6 ek reszelt parmezán
  • 4-5 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj

A szószhoz:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve vagy szeletelve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl csirke alaplé
  • 1/2-1 citrom leve (vérmérséklet szerint)

A körethez:

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

parmezános csirkemell pennével, sajtos csirkemell filé fehérboros-fokhagymás szósszal és tésztával, csirkemell szószos tésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 4 szeletre osztjuk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Sós-borsos lisztbe forgatjuk.
  2. A tojásokat felverjük, belekeverünk kevés sót, borsot, a parmezánt. A lisztezett hússzeleteket ebbe mártva sütjük, a 2 kanál olaj és vaj keverékén, mindkét oldalán 3-3 percig. Konyhai törlőre szedjük leitatni.
  3. A serpenyőt kitöröljük, újabb olíva-vaj keveréket teszünk bele, amiben megpároljuk a felaprított petrezselymet, fokhagymát, amit felöntünk kis borral és csirke alaplével, citromlével, összeforraljuk.
  4. Amikor már sűrűsödik, 1 percre visszatesszük a megsült húst, hogy átvegye mindennek az aromáját, majd újra törlőre szedjük itatni.
  5. Közben bő, sós vízben a pennét megfőzzük, leszűrjük, a petrezselymes szószba merjük, és összeforraljuk vele.
  6. A húst a tészta tetején tálaljuk, citromszelettel díszítve. Akinek nem elég a paremzán reszelt sajttal, sajtforgáccsal díszítheti.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 076
elküldve: 19
receptkönyvben: 273
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1807 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva cs, 2013-11-07 11:04

Na ennek örülök. Neked szívesen főznék, ha itt lennél a közelemben. Nem tudom írtam-e de Buddy Valastroról beszélek, aki csodákat süt és főz (mondjuk nem diétásak a receptjei, de hát mit főzzön egy olasz). Puszi: Éva

marti48
Marti48 / marti48 cs, 2013-11-07 15:57

Haaaat, nem mondanek nemet kedves Eva, az biztos! Arany vagy.

Igen, irtad, hogy B. Valas-t szereted, be is kukkantottam az oldalara, de meg nem tanulmanyoztam reszletesebben. Mindenesetre ez is egy jo tipp Volt Töled!

Puszi!
Marti

panduska
panduska h, 2013-06-03 19:12

Köszönet a receptért most készitettem el vacsorarára .Isteni finom.Nekem a szósz sajnos nem akart besürüsödni igy egy kis tejszint tettem bele de nem rontott az izén..Üdvözlettel:Andi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva k, 2013-05-28 19:01

Nem is száraz, nem is fogyókúrás, de kit érdekel, ha finom. Ennek a pasinak rengeteg jó receptje van, pedig nem is szakács, hanem cukrász, csak mint afféle igazi olasz, szeret enni, szeret főzni a családjának. Már direkt vadászom a receptjeit. Remélem neked is ízleni fog. Üdv: Évi néni

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 k, 2013-05-28 16:48

Nem szeretem a csirkemellet,de ezt biztosan ki fogom próbálni,gondolom,hogy nem lehet száraz:)Nagyon szép a fotó is,köszi a receptet:Ági