Intelligens krémes avagy Sült madártej recept

1 adag
953
kcal
Intelligens krémes avagy Sült madártej
Intelligens krémes avagy Sült madártej
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Komplett krémest kapunk. Röcögös :) krémmel, piskótával.
Csak az aljával nem vagyok kibékülve... olyan sületlen, pudingszerű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kilós vaníliás cukrot használok, és nem spórolok vele. Evőkanállal adagolom a sütihez... isteni illat van a konyhában sütés közben :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi krémes, sült madártej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
  3. Apránként belekeverjük a lisztet, aztán óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  4. Kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra vágott mandulát szórunk és HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a sütőt!) 150 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Én 37 cm-e tepsit használtam.)

     

statisztika

beküldve:
nézettség: 172 716
elküldve: 22
receptkönyben: 1 812
elkészítve: 31/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya9

Mióta szakács: 2009.02.10.
2 recept

Hozzászólások (34)

cselida
cselidap, 2014-02-07 13:44

Ennyire igénytelen rossz süteményt még soha életemben nem sütöttem, pedig gyakorlott sütögető vagyok. Már a katyvasz elkészítésekor is láttam, hogy nagyon bizarr, de a sütés után egyenesen ehetetlen lett. A lusta háziasszonyok süteménye is igényesebb ennél a "süteménynél". A lusta háziasszonyok süteménye ennél sokkal igényesebb és még ehető is. Viszont jó drága, ha valaki esetleg abból indul ki.

beniki
benikiv, 2013-02-03 23:05

Gratulálok én is, ez tényleg nagyon klassz recept. elkészítettem, én darált ht. kekszet szórtam a tepsi aljára és nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm szépen
Fe-Ró

eletke
eletkecs, 2013-01-10 10:54

legalabb 4szer elkeszitettem mar nyar ota, mindig csak
`annyira` finom, h 1 nap alatt elfogy.nekem sincs alja a sutinek, de nagyon nem erdekel bennunket, hiszen mennyei,koszonet.e

anya9
anya9h, 2012-12-03 16:09

Örülök a sikerhez ;)
Jó ötlet a réteslap, majd kipróbálom...

Dzsudzsu
Dzsudzsuh, 2012-12-03 12:38

Kedves Anya9!Elkészítettem a hétvégén a sütikét. Isteni lett, hatalmas sikert aratott.
Én kiborítottam a tepsiből, hogy a piskóta kerüljön alulra és a " krém " felülre. A tetejére tejszínhabot tettem. Nagyon köszönöm a receptet! :)

Zsuka75
Zsuka75k, 2012-09-04 19:39

Tanácsként aki szeretne alját az tegyen a tepsibe, rétegenként olajjal megkent 3 db réteslapot, és arra öntse a masszát!

Mariann1978
Mariann1978szo, 2012-06-09 17:24

Én már többször megcsináltam, és mindig ugyanolyan finom lett! Mi szeretjük. Én 30 dkg cukorral és 10 ek liszttel készítem mindig és 4 cs vaníliás cukorral. A sütés a legfontosabb: hideg sütőben tenni és 250 fokon 15-20 percig, majd 150 fokon további 70-80 percig kell sütni! próbálják ki azok is akiknek eddig nem sikerült!!!

Gonda Elena
Gonda Elenacs, 2012-04-05 18:20

Köszönöm a receptet, ma csináltam meg a sütit, nagyon finom lett és igazán "intelligens", ugyanis a krém és a tészta is szépen elvált egymástól. A cukor ízlés dolga, én például alapból kevesebb cukrot teszek minden süteménybe, mert így szeretjük. Ezt a krémest pedig nyírfacukorral csináltam. Amikor kész lett, megkentem lekvárral és tejszínhabbal, nagyon finom lett.

keriandi
keriandiszo, 2012-01-07 16:19

Kedves Anya9!
Ma készítettem el másodszorra, nagyon finom lett! Én 10 csomag vaníliás cukrot tettem bele. Már langyosan elfogyott a fele. Isteni finom. Köszi a receptet.

sisy
sisyszo, 2011-11-19 20:56

Sziasztok! Csak egy tanácsot adnék, hogy legyen "alja " is a sütinek. Margarinnal kikent tepsibe szórj 1-2 marék zsemlemorzsát (eloszlatva) és úgy öntsd bele a masszát. Akkor lesz alja is.:)

bnemoncsusz
bnemoncsuszk, 2011-08-16 17:43

Sziasztok!

Megcsináltam és az egész családnak nagyon ízlett, kicsit félve álltam neki, de a végeredmény szuper lett!

Köszi a receptet!

sütőtökös
sütőtökösh, 2010-08-16 13:53

Sziasztok!
Megcsináltam, mert nekem is azt mondták, hogy isteni. Rutinos háziasszony vagyok, szeretem az új dolgokat, de ez nekem nem ízlett. Az alja mintha nem sült volna át teljesen, a közepe sem az az igazi krémes lett, egyedül tán csak a teteje értékelhető. Ja, és elég lapos is lett. Szóval nekem nem fog a kedvenceim közé tartozni.

bohemiannihil
bohemiannihilszo, 2010-07-17 09:17

Ó, de rég hallottam erről a sütiről! Pedig mennyire finom...
Mi régen, csak Einstein krémesnek hívtuk :D
Örülök a receptnek, remélem a napokban meg tudom majd sütni.

anya9
anya9p, 2010-07-02 15:21

domjane.... nem tudom miért nem sikerült??? Én már sokszor csináltam, de mindig jó lett.
A cukor kérdése meg... ízlés dolga. Tudjátok S.N. szerint méreg ! ;)

zsuzsi965
zsuzsi965p, 2010-07-02 12:53

Nekem olyan receptem van, h 30 dkg cukor+ 5csg vaniliás van benne. Megcsináltuk ezt is azt is, az igazság min mindig, most is középen van. Szóval úgy 20_25 dekával a legfinomabb.

mateanya
mateanyah, 2010-06-21 11:27

Sziasztok!Ez ám a recept bár én ezt receptet Illetve hasonlót 1szakács könyvben találtam meg!Ki is próbáltam annyi a 2közt a különbség hogy mandulát nem írt hozzá és a sütést nagyobb odafigyelést igényelt!Épp egy szülinapi desszertnek készítettem el,nagy sikert arattam vele!Jó érzés volt!De biztos fincsi lehet így is!

domjane
domjaneh, 2010-05-03 19:48

 Nekem ez nem sikerült,pedig nem vagyok kezdő.Az összes liszt leült az aljára,a tetejét meg önteni lehetett.Szerinted mit rontottam el?

efido
efidov, 2010-04-18 17:57

itt olvastam egy másik krémesnél, remélem nem bnja, h bemásolom:

hideg sütőbe betéve először 1o percig 21o fokon,majd 9o percig 12o fokon készre sütjük.Alulról a 2. sínre tesszük a tepsit! Ha gázzal sütünk,akkor 1o percig a legnagyobb és 9o percig a legkisebb fokozaton sütünk

efido
efidov, 2010-04-18 17:54

Szia
megcsináltam, finom, de nekem nem lett az alján semmi, csak maradt a krém. Valahol olvastam, hogy más hőfokon kell egy ideig sütni. Lehet ez az oka? Az is igaz, hogy nem volt tökéletesen hideg a sütőm, mert délutánra nem hűlt ki rendesen a hús után...

greenpearl
greenpearlh, 2010-03-29 10:55

Olyan mint a rizskoch rízs nélkül! Finom lett, de némi cukrot még elbírt volna. Így tálalásnál mellékeltem némi szilvalekvárt ízfokozónak, abszolút bejött.
Köszi a receptet, máskor is használni fogom!

A. Tündi
A. Tündiszo, 2010-02-27 16:13

Nah én is megcsináltam és igazatok volt, nagyon finom, ráadásul pikkpakk megvan :)
Eleinte ódzkodtam a folyós tésztától, elég furán nézett ki a sok úszkáló tojáshabdarabkával de miután a tepsibe zudítottam 1 óra alatt szépen kisült. Bámulatos ahogy a tészta kettéválik. Még most is studírozzuk a férjemmel. :) Ja és persze mohón faljuk...

anys
anysszo, 2010-02-06 17:57

Könnyü és finom Én kezdő vagyok a sütésbe de ez nagyon jól sikerült!

ferenc
ferencszo, 2009-06-06 18:50

Szeretném megszerezni ezt a receptet és nem tudom.Ezért kérnéma segít ségűket.

suzy
suzyp, 2009-03-06 19:54

Megcsináltam,de nekem nem izlett.Maradok a sima madártejnél.

anya
anyacs, 2009-02-12 10:26

Igen.

Volt itthon lap, és szálas mandula, azzal dobtam fel a sütit.

szimlne
szimlnesze, 2009-02-11 15:27

Gratulálok,ez valóban nagyon finom,ezt a receptet már én is kipróbáltam.

Zsu

Legfrissebb cikkek

7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
953