Intelligens krémes avagy Sült madártej recept

1 adag
953
kcal
Intelligens krémes avagy Sült madártej
Intelligens krémes avagy Sült madártej
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Komplett krémest kapunk. Röcögös :) krémmel, piskótával.
Csak az aljával nem vagyok kibékülve... olyan sületlen, pudingszerű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kilós vaníliás cukrot használok, és nem spórolok vele. Evőkanállal adagolom a sütihez... isteni illat van a konyhában sütés közben :)

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi krémes, sült madártej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját a cukorral, az ízlés szerinti mennyiségű vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet.
  3. Apránként belekeverjük a lisztet, aztán óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  4. Kikent tepsibe öntjük a masszát, a tetejére kis darabokra vágott mandulát szórunk és HIDEG sütőben (azaz nem kell előmelegíteni a sütőt!) 150 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Én 37 cm-e tepsit használtam.)

     

statisztika

beküldve:
nézettség: 172 344
elküldve: 22
receptkönyben: 1 812
elkészítve: 31/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya9

Mióta szakács: 2009.02.10.
2 recept

Hozzászólások (34)

cselida
cselidap, 2014-02-07 14:44

Ennyire igénytelen rossz süteményt még soha életemben nem sütöttem, pedig gyakorlott sütögető vagyok. Már a katyvasz elkészítésekor is láttam, hogy nagyon bizarr, de a sütés után egyenesen ehetetlen lett. A lusta háziasszonyok süteménye is igényesebb ennél a "süteménynél". A lusta háziasszonyok süteménye ennél sokkal igényesebb és még ehető is. Viszont jó drága, ha valaki esetleg abból indul ki.

beniki
benikih, 2013-02-04 00:05

Gratulálok én is, ez tényleg nagyon klassz recept. elkészítettem, én darált ht. kekszet szórtam a tepsi aljára és nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm szépen
Fe-Ró

eletke
eletkecs, 2013-01-10 11:54

legalabb 4szer elkeszitettem mar nyar ota, mindig csak
`annyira` finom, h 1 nap alatt elfogy.nekem sincs alja a sutinek, de nagyon nem erdekel bennunket, hiszen mennyei,koszonet.e

anya9
anya9h, 2012-12-03 17:09

Örülök a sikerhez ;)
Jó ötlet a réteslap, majd kipróbálom...

Dzsudzsu
Dzsudzsuh, 2012-12-03 13:38

Kedves Anya9!Elkészítettem a hétvégén a sütikét. Isteni lett, hatalmas sikert aratott.
Én kiborítottam a tepsiből, hogy a piskóta kerüljön alulra és a " krém " felülre. A tetejére tejszínhabot tettem. Nagyon köszönöm a receptet! :)

Zsuka75
Zsuka75k, 2012-09-04 20:39

Tanácsként aki szeretne alját az tegyen a tepsibe, rétegenként olajjal megkent 3 db réteslapot, és arra öntse a masszát!

Mariann1978
Mariann1978szo, 2012-06-09 18:24

Én már többször megcsináltam, és mindig ugyanolyan finom lett! Mi szeretjük. Én 30 dkg cukorral és 10 ek liszttel készítem mindig és 4 cs vaníliás cukorral. A sütés a legfontosabb: hideg sütőben tenni és 250 fokon 15-20 percig, majd 150 fokon további 70-80 percig kell sütni! próbálják ki azok is akiknek eddig nem sikerült!!!

Gonda Elena
Gonda Elenacs, 2012-04-05 19:20

Köszönöm a receptet, ma csináltam meg a sütit, nagyon finom lett és igazán "intelligens", ugyanis a krém és a tészta is szépen elvált egymástól. A cukor ízlés dolga, én például alapból kevesebb cukrot teszek minden süteménybe, mert így szeretjük. Ezt a krémest pedig nyírfacukorral csináltam. Amikor kész lett, megkentem lekvárral és tejszínhabbal, nagyon finom lett.

keriandi
keriandiszo, 2012-01-07 17:19

Kedves Anya9!
Ma készítettem el másodszorra, nagyon finom lett! Én 10 csomag vaníliás cukrot tettem bele. Már langyosan elfogyott a fele. Isteni finom. Köszi a receptet.

sisy
sisyszo, 2011-11-19 21:56

Sziasztok! Csak egy tanácsot adnék, hogy legyen "alja " is a sütinek. Margarinnal kikent tepsibe szórj 1-2 marék zsemlemorzsát (eloszlatva) és úgy öntsd bele a masszát. Akkor lesz alja is.:)

bnemoncsusz
bnemoncsuszk, 2011-08-16 18:43

Sziasztok!

Megcsináltam és az egész családnak nagyon ízlett, kicsit félve álltam neki, de a végeredmény szuper lett!

Köszi a receptet!

sütőtökös
sütőtökösh, 2010-08-16 14:53

Sziasztok!
Megcsináltam, mert nekem is azt mondták, hogy isteni. Rutinos háziasszony vagyok, szeretem az új dolgokat, de ez nekem nem ízlett. Az alja mintha nem sült volna át teljesen, a közepe sem az az igazi krémes lett, egyedül tán csak a teteje értékelhető. Ja, és elég lapos is lett. Szóval nekem nem fog a kedvenceim közé tartozni.

bohemiannihil
bohemiannihilszo, 2010-07-17 10:17

Ó, de rég hallottam erről a sütiről! Pedig mennyire finom...
Mi régen, csak Einstein krémesnek hívtuk :D
Örülök a receptnek, remélem a napokban meg tudom majd sütni.

anya9
anya9p, 2010-07-02 16:21

domjane.... nem tudom miért nem sikerült??? Én már sokszor csináltam, de mindig jó lett.
A cukor kérdése meg... ízlés dolga. Tudjátok S.N. szerint méreg ! ;)

zsuzsi965
zsuzsi965p, 2010-07-02 13:53

Nekem olyan receptem van, h 30 dkg cukor+ 5csg vaniliás van benne. Megcsináltuk ezt is azt is, az igazság min mindig, most is középen van. Szóval úgy 20_25 dekával a legfinomabb.

mateanya
mateanyah, 2010-06-21 12:27

Sziasztok!Ez ám a recept bár én ezt receptet Illetve hasonlót 1szakács könyvben találtam meg!Ki is próbáltam annyi a 2közt a különbség hogy mandulát nem írt hozzá és a sütést nagyobb odafigyelést igényelt!Épp egy szülinapi desszertnek készítettem el,nagy sikert arattam vele!Jó érzés volt!De biztos fincsi lehet így is!

domjane
domjaneh, 2010-05-03 20:48

 Nekem ez nem sikerült,pedig nem vagyok kezdő.Az összes liszt leült az aljára,a tetejét meg önteni lehetett.Szerinted mit rontottam el?

efido
efidov, 2010-04-18 18:57

itt olvastam egy másik krémesnél, remélem nem bnja, h bemásolom:

hideg sütőbe betéve először 1o percig 21o fokon,majd 9o percig 12o fokon készre sütjük.Alulról a 2. sínre tesszük a tepsit! Ha gázzal sütünk,akkor 1o percig a legnagyobb és 9o percig a legkisebb fokozaton sütünk

efido
efidov, 2010-04-18 18:54

Szia
megcsináltam, finom, de nekem nem lett az alján semmi, csak maradt a krém. Valahol olvastam, hogy más hőfokon kell egy ideig sütni. Lehet ez az oka? Az is igaz, hogy nem volt tökéletesen hideg a sütőm, mert délutánra nem hűlt ki rendesen a hús után...

greenpearl
greenpearlh, 2010-03-29 11:55

Olyan mint a rizskoch rízs nélkül! Finom lett, de némi cukrot még elbírt volna. Így tálalásnál mellékeltem némi szilvalekvárt ízfokozónak, abszolút bejött.
Köszi a receptet, máskor is használni fogom!

A. Tündi
A. Tündiszo, 2010-02-27 17:13

Nah én is megcsináltam és igazatok volt, nagyon finom, ráadásul pikkpakk megvan :)
Eleinte ódzkodtam a folyós tésztától, elég furán nézett ki a sok úszkáló tojáshabdarabkával de miután a tepsibe zudítottam 1 óra alatt szépen kisült. Bámulatos ahogy a tészta kettéválik. Még most is studírozzuk a férjemmel. :) Ja és persze mohón faljuk...

anys
anysszo, 2010-02-06 18:57

Könnyü és finom Én kezdő vagyok a sütésbe de ez nagyon jól sikerült!

ferenc
ferencszo, 2009-06-06 19:50

Szeretném megszerezni ezt a receptet és nem tudom.Ezért kérnéma segít ségűket.

suzy
suzyp, 2009-03-06 20:54

Megcsináltam,de nekem nem izlett.Maradok a sima madártejnél.

anya
anyacs, 2009-02-12 11:26

Igen.

Volt itthon lap, és szálas mandula, azzal dobtam fel a sütit.

szimlne
szimlnesze, 2009-02-11 16:27

Gratulálok,ez valóban nagyon finom,ezt a receptet már én is kipróbáltam.

Zsu

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
953