r
Nosalty Logó

Indián szószos saláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
zsu9002
Indián szószos saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Szósz

Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Szósz

Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Saláta

Szósz

Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    603 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 510 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2832.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2220 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 1017 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    354 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Elkészítés

Saláta

  1. Megmossuk a salátát, megszárítjuk, majd a kívánt mennyiséget beletépdeljük egy tálba. Az uborkát és a paradicsomot is megmossuk, kockára vágjuk, majd rá a salátára. (Ha másféle zöldségeket teszünk bele, akkor itt kell beletenni.)
  2. A virsliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy tapadásmentes serpenyőben pár perc alatt enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához. A kenyeret is megpirítjuk, majd vagy kockára vágva a zöldségek mellé tesszük, vagy köretként megehetjük. A sajtot (vagy fetát) kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk.

Szósz

  1. A 3-4 cikk fokhagymát meghámozzuk, majd egy tálba törjük. Ehhez adjuk a kiskanál mustárt, és (akárcsak a majonéz esetében) olajjal kikavarjuk, ameddig szép kemény lesz. (Ha kicsapódik, nem kell megijedni, a bor helyrehozza.) Ezután hozzáadjuk a bort, összekavarjuk, majd jöhet a joghurt, só, bors és bazsalikom.
  2. Miután minden kész van, összekavarjuk a salátát, ráöntjük a szószt, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4150
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 27.

Ajánló

Annak ellenére, hogy kenyeret tartalmaz, virslit és sajtot, ns a fogyókúrám részeként szoktam enni, mert laktat, és mégsem túl nehéz étel. Nyáron a nagy melegben pedig frissítő akár reggelire, akár ebédre vagy vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
zsu9002 1 recept

Ezt a salátát általában nyáron szoktam elkészíteni, amikor a kertünkben van mindenféle friss zöldség, de télen is, ha nagyon megkívánom. Még a húsimádó férjem is gyakran eszi ezt, nyáron a szósznak köszönhetően. (Az itt említett zöldségeken kívül még szoktam tenni bele paprikát, hagymát, olajbogyót, a sajt helyett pedig lehet tenni bele fetát.) Az indián szószt egy pizzázóban kóstoltam először, és a receptjét nem találva (csak a hozzávalókat a menüben), én így szoktam elkészíteni. Ezt a szószt használom a salátákhoz, pizzákhoz, halhoz, és mindenhol, ahol mártogatós szükséges, természetesen nagy sikerrel. Mindenki imádja.

Hozzávalók

Saláta

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek