r
Nosalty Logó

Indiai joghurtos uborkasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Indiai joghurtos uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római köményt serpenyőben szárazon megpirítjuk, és mozsárban durvára törjük.
  2. Pucoljuk meg az uborkákat, gyaluljuk vékony szeletekre.
  3. Egy mély tálban összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel.
  4. Kinyomjuk az uborka levét. Ennél a receptnél nagyon fontos, hogy ne sózzuk be az uborkát és csak a kinyomkodott levet távolítsuk el. Viszont ha nagyon leveses, az sem jó, mivel akkor nem fog krémesen összeállni a joghurttal.
  5. Tegyük az uborkát a fűszeres joghurthoz, keverjük össze.
  6. Hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 189 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6701
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Indiai lakomákhoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egészséges, jót tesz az emésztésnek. Sajnos sok étteremben nem jól készítik el, és a fűszereket is sajnálják belőle, pedig nem szabadna, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek