r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű feketelencse-főzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Selectfood
Indiai ihletésű feketelencse-főzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

Összesen 1808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2065 micro
  • β-karotin
    5000 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    927 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3504.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    869 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1689 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    6195 micro
  • β-karotin
    15000 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2781 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 1808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    370 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    166 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. Tegyük fel főni az egy órára vízbe áztatott fekete lencsét a kissémegsózott vízben. Forrás után fedő alatt és lassú tűzön rotyogtassuk kb 3/4 órán keresztül, vagy annyi ideig, míg majdnem teljesen megfő a lencse.
  2. Adjuk hozzá a fokhagyma-gyömbér és 1 ek vízből készített pasztát, 1 ek Garam masalát, paradicsomszószt, chilit,és főzzük még 10 percig.
  3. Öntsük belea natúr joghurtot, forraljuk össze még egyszer, és vegyük le a tűzről. Ellenőrizzük az ízesítést, és ha kívánkozik még bele valamiből, akkor pótoljuk.
  4. Ha levesre vágytunk, el is készült.
  5. Ha főzelékre, akkor osszuk el kétfelé a levest, az egyik felébe keverjük a lisztet, és botmixerrel pürésítsük. Hogyha nem szeretnénk túl csípősre a főzeléket, akkor figyeljünk arra, hogy a chilit egészben hagyjuk.
  6. Öntsük visszaa levesbe, keverjük jól össze és hirtelenforraljuk fel. A sűrítést a joghurt hozzáadásával egyszerre is megtehetjük, úgy egy alkalommal kevesebbszer kell összeforralnunk.
  7. A sárgarépafasírthoz facsarjuk ki a felesleges tejet a beáztatott kenyérből, majd keverjük össze az összes hozzávalót annyi zsemlemorzsával, amennyivel összeáll a massza.
  8. 20 percig hagyjuk állni, formázzuk, hempergessük zsemlemorzsába és forró olajban, vagy ActiFry-ban süssük készre.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20069
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Selectfood 4 recept

Tipp: Tálaláskor díszítsük a főzeléket natúr joghurttal, és ha csípjük a csípőset, akkor néhány szelet chilivel. Laktató étel a sárgarépafasírttal fogyasztva, de mint általában a főzelékekhez, ehhez is jól illik a kenyér - főként az indiai naan. A főzeléket még csak egyszer, a sárgarépafasírtot már sokszor elkészítettem.

Hozzávalók

A főzelékhez

A sárgarépafasírthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?