r
Nosalty Logó

Indiai finomságok HK konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Indiai finomságok HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 2090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 4174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Összesen 123 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1150 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    106.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    3089 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 4174 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2560 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Elkészítés

A vajas csirkéhez

  1. Vajas csirke:
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár egy éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban a husit.
  3. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.
  4. Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze, és tegyük félre.
  5. Fűszeres krumplitekercs:
  6. Összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyi meleg vizet adunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  7. Majd fél ujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöld paprikát, a fűszereket és a tojást.
  8. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.
  9. Alma-mazsola chutney:
  10. Egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.
  11. Én még egy kis fokhagymás naan-t is készítettem, nálunk elmaradhatatlan, ha indiait eszünk.
  12. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4396
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai finomságok HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Egyszerűen imádom ezeket az ízeket, fűszereket... A régi családi ebédeket juttatják eszembe, mikor édesanyám vega volt, és a nagynénéméket láttuk vendégül ilyen finomságokkal. A főzés végére a konyha romokban volt, rengetegféle ételt készítettünk, majd a perceken belül mindent megettünk. Azidőtájt ismertem meg a Govinda éttermet is, és a szakácskönyvükben rengeteg finomság lapul.Többek között ezek is.

Hozzávalók

A vajas csirkéhez

A csirkepáchoz

A fűszeres krumplitekercshez

A töltelékhez

Az alma-mazsola chutney-hez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek