r
Nosalty Logó

Illatos foszlós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka2011
Illatos foszlós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2003 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 294 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 501 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 2003 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet kézmelegre felmelegítjük. A receptben található cukormennyiségből két teáskanál cukrot belekeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és az egészre rászórunk egy evőkanál lisztet. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy dagasztóedénybe beleszitáljuk, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, ami a receptben szerepel, és mikor az élesztő felfutott a tejben, ezt is hozzáadjuk.
  3. A masszát összedolgozzuk és megdagasztjuk. A tészta akkor kezd jó lenni, amikor már elválik az edény falától és szép homogén állagú lesz. (Ilyenkor én még 5 percig dagasztom, hogy jó levegős legyen a tészta.)
  4. Belisztezett edénybe tesszük, és letakarva, meleg helyen, 40 percig kelesztjük.
  5. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és 4 egyenlő nagyságú fonatot sodrunk belőlük. Megfonjuk a kalácsot és sütőedénybe tesszük. Az edényben további 40 percig kelesztjük, majd 180 fokra felmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2729
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

A receptet a youtube-on találtam meg, amikor kalács fonási technikák után böngésztem. Az eredeti receptet kicsit átalakítottam. Az eredmény pedig egy könnyű, illatos, foszlós kalács lett. Igaz, a kalácsfonási technikámon, amint az a képen is látszik, van még mit fejleszteni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek