Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Húsvéti vendégváró őzgerinc
Húsvéti vendégváró őzgerinc
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz négy nap van hátra az ünnepig.
És miután nálunk ilyenkor mindig a reggeli a legnagyobb attrakció, az elmaradhatatlan sonka, főtt tojás és kalács mellett lesz orosz reteksaláta, madárbegysaláta, fűszeres házi sajtkrém és mondjuk egy ilyen majonézes őzgerinc.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Valamikor nagy divat volt hasonló, zselatinos-zöldséges őzgerincek készítése, én szeretem időnként elővenni ezeket a régi, hidegtálak készítéséhez való recepteket. Az eredeti leírásban 2 kiskanál Delikát vagy Vegeta és ½ erőleveskocka szerepel, egészségünk érdekében ezt érdemes egy bio zöldségleves kockára cserélni. Sajnos a zselatint nem hiszem, hogy könnyen ki lehetne váltani.Célszerű előző este elkészíteni. 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, vacsora
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes őzgerinc
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, az uborkákat, a paprikát, sonkát apró kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízben 30- 40 percig dagadni hagyjuk.
  4. 1,5 dl vízben a  leveskockát felforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra. Addig kavarjuk, míg a zselatin folyékonnyá nem vált (ha nem akar olvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
  5. Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 112 753
elküldve: 25
receptkönyvben: 1 970
elkészítve: 54/73
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edco
edco Sun, 2016-03-27 19:35

Húsvétra valami különleges, könnyed dolgot szerettem volna készíteni. Sikerült! :) Nagyon nagyon finom. Bár nekem vágás után külalakra nem volt a legszebb, nem is értem miért, talán túl sok volt a bele való ( de az előírtnak megfelelően csináltam). De így is nagyon nagyon ízletes lett.
Kedves előttem szólónak egy tipp ha azóta sem jött ki a formából, vágd egy picit körbe, úgy nekem kicuppant. :)
Köszi a receptet!

mese habbal
mese habbal Sun, 2016-03-27 14:49

Hogy szedtetek ki a formabol? Keszen van, de nem jon ki. En nem beleltem ki folpakkal, nem is irta a recept.Hiba volt? Hogy tudnam kiszedni?

mociccah
mociccah Wed, 2013-04-17 20:14

Ha a nem túl jó napoknak ez az eredménye, mi lehet a jóknak (amik remélem azóta bőven vannak)...? Nagyon jó recept, köszi szépen.

Almamagocska
Almamagocska / Almamagocska Wed, 2012-04-18 12:52

Most is csak ismételni tudom magamat : Étek, mint kihagyni vétek !! Húsvétkor ismét az ünnepi asztalon volt terítéken !

b.riann
b.riann Wed, 2011-12-28 13:51

Nagyon jó recept! Megcsináltam karácsonyra és mindenkinek nagyon ízlett!

Thandi
Andi / Thandi Tue, 2011-04-26 17:59

Szia! Én is elkészítettem húsvétra, ma reggel elfogyott és a kisfiam megsértődött, hogy neki nem maradt. Holnap újra elkészítem,köszi a receptet.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2011-04-26 14:04

Kedves Vesta!
Elkészítettem húsvéti hidegtálra. Nagyon szépre sikerült és igazán finom is. Köszi, hogy megosztottad a receptet. Üdv.
Gubigabi

nimrod01
nimrod01 Mon, 2011-04-25 09:26

Megcsináltam, klassz lett, csak a vegeta (nekem csak ez volt itthon) picit leülepedett a forma aljára,
de az íze és az állaga tökéletes lett.
Ja, és nem értem hogy a képen látható őzgerincnek hogyan sikerült
megőrizni a "héját" / "burkát", nekem ugyanis tök homogén lett az egész.

Gesualdo
Gesualdo / Gesualdo Sat, 2011-04-23 12:47

Szia!

Ma megcsináltam én is. Bár még nem kóstoltuk meg,de külsőre igen mutatós lett.
Köszönjük,hogy megosztottad velük a receptet.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-04-22 23:28

Kedves Vesta!
Tiéd lett 2011. április 22. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Vesta
Vesta / Vesta Sat, 2011-01-22 21:22

Kedves Éva-Anyóca, én is köszönöm és kívánok Neked szebb napokat!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-21 22:11

Kedves Vesta! Jelen pillanatban én vagyok eléggé lehangolt állapotban, és már őrült módon hajazok arra, hogy itt legyen a tavasz, a napsütés, és a húsvét.:-))).Igaz, idén a húsvét, kicsit későbbre esik, de nem baj, csak az idő jó és szép legyen.Már most kiválasztottam ezt a csodát, az egyik alkotásnak felírva.Remélem, nekünk és a locsolkodóknak is tetszeni fog.Majd megírom.Köszi szépen, és szép hétvégét!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-01-09 09:03

Kedves Noémi! 1 dl vízben dagaszd meg a 25 g zselatint. A maradék vízzel pedig a leveskockát kell felforralni.Remélem még időben sikerült válaszolni, igaz nem engem kérdeztél , de a feltevő biztos nem járt erre felé:)))) Üdv Edit

KKNoemi
KKNoemi Sat, 2011-01-08 19:32

szia,
tudnál segíteni nekem? nem igazán értem én ezt a zselatin dolgot... akkor most hány g-ot használjak és hány dl vízben?
kérlek, ha tudsz mielőbb írj nekem, mert itt állok tanácstalanul és ezzel várnám a holnapi vendégimet!
nagyon köszönöm!

(azaz röviden a kérdésem, mennyire lenne szükség ehhez a mennyiséghez?)

Vesta
Vesta / Vesta Wed, 2010-12-29 20:55

Hotinna, szerintem is a zselatinnal lehetett a gond.
Én folpackkal szoktam beborítani a formát és úgy teszem a hűtőbe.

hotinna
hotinna Sat, 2010-12-25 19:17

Szia!
Én az este elkészítettem, de nem tudom mit ronthattam el, mert a zöldségek és a sonka mentén széttöredezik amikor szeletelem. Szerencsétlenségemre a hűtőben betakartam alufóliával, hogy ne vegye át másnak az ízét és az ma reggelre szépen beleégett. Gondolom a zselatin miatt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 11:52

Drága Bogi, ez a nagyon guszta, könnyedén finom ételre a családi mottóm: Étek, melyet kihagyni vétek !!!

kalloka
kalloka Tue, 2010-04-06 11:30

Szia!
Elkészítettem a családnak húsvétra, hatalmas sikere volt!
Köszönöm!
Kata

Vesta
Vesta / Vesta Wed, 2010-03-31 20:00

De helyesek vagytok, köszönöm :))
Feltöltöm a sajtkrémet is szívesen!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2010-03-31 18:22

Remélem a dicséretek kicsit jobbítják napjaidat, Vesta!
Nagyon jó a recept! Én is kedvelem ezeket a békebeli hidegeket!
Forró üdvözlettel - a hidegtál mellé :) Ildikó

Vesta
Vesta / Vesta Wed, 2010-03-31 16:17

De jó, hogy rákérdeztetek a zselatinra, mert így vettem észre, hogy elírtam a mennyiségét! Én ugyanis a Horváth Rozi féle étkezési zselatint használom, ebből kell egy csomag a 2,5 dl folyadékhoz. Elég nagy a zacskó, de most megnéztem, nem 50 g-os, hanem 25 g-os kiszerelésben kapható.Lapzselatinnal még nem próbáltam.Az a tapasztalatom úgy általában,hogy mindig érdemes figyelni a zselatin csomagolásán lévő utasításra, hogy 1 dl folyadékhoz hány g vagy kanál zselatinpor szükséges,ebből elég nagy biztonsággal ki lehet indulni.
A megadott mennyiség egy őzgerincformára elegendő.Ez tizennyolc szelet.

kaljud
kaljud Wed, 2010-03-31 12:37

Ez a recept nagyon szuper! Annyi lenne a kérdésem, hogy 1 vagy 2 őzgerincformába elegendő ez a mennyiség, mert nekem tuti kell belőle csinálni 2 őzgerinccel, illetve nekem is kérdés, hogy ez milyen zselatin? Biztosan megcsinálom Húsvétra!
Köszi a receptet!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-03-31 11:49

Ez a zselatin gondolom lapzselatin! Mennyi porral lehet helyettesíteni ?Előre is köszi a választ! Üdv Edit

239
sonka 25 dkg
főtt tojás 4 db
csemegeuborka 4 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
tartármártás 2.5 dl
víz 2.5 dl
leveskocka 1 db
zselatin 25 g