Húsvéti torma variációk recept

Húsvéti torma variációk
Húsvéti torma variációk
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.


hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

  • 3 db torma (vagy az egész alap helyett 4 kisüveg asztali, vagy ecetes torma)
  • ízlés szerint
  • 2 ek porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé (nagy )

A natúrhoz

A cékláshoz

  • 15 dkg torma (az alapból)
  • 10 dkg cékla (főtt, vagy házi céklasaláta)

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A savanykás majonézeshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

variációk tormára, céklás-csípős-zöldhagymás-natúr torma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 679
elküldve: 5
receptkönyben: 205
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (6)

szneki
sznekip, 2011-04-29 22:04

Kedves Geleva!
én ugyan nem szeretem a tormát,de nagyon ízletesen néz ki,a dicséret jár!Olyan kreatív vagy:)
üdv..Zsuzsi

Geleva
Gelevaszo, 2011-04-30 08:52

Kedves Zsuzsi!
Köszi az elismerést!
A céklás és a hagymás változatba, ha kicsivel többet teszel (céklát, zöldhagymát), akkor nem is dominál majd a torma. Lehet, hogy úgy Neked is bejönne.:-)))
Üdv. Éva

gregoreva
gregorevap, 2011-04-29 19:09

Kedves Geleva!
Jön még itt Húsvét, igaz jövőre, de majd tálalom ezeket a finomságokat a sonka mellé, nagyon tuti ötlet:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Gelevaszo, 2011-04-30 08:48

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, kicsit megkésett,de ez jövőre is használható ötlet, sőt nálunk már tavaly is az volt.:-)
Kellemes hétvégét!
Éva

Legfrissebb cikkek

A város legjobb fagyireceptje
A város legjobb fagyireceptje
Fagylaltkészítő kurzuson vettünk részt a héten. Csodálatos környezetben, fantasztikus alapanyagokkal, remek kézműves terméket gyártottunk.
9 padlizsános vacsora
9 padlizsános vacsora
Az egyik legsokoldalúbban használható zöldségféle, nem véletlen, hogy a világkonyha egyik legnépszerűbb alapanyagává nőtte ki magát!
484