Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti torma variációk

Húsvéti torma variációk
Húsvéti torma variációk
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.


hozzávalók / 6 adag

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

  • 15 dkg torma (az alapból)
  • 10 dkg cékla (főtt vagy céklasaláta)

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 093
elküldve: 6
receptkönyvben: 245
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

variációk tormára, céklás-csípős-zöldhagymás-natúr torma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2011-04-29 22:04

Kedves Geleva!
én ugyan nem szeretem a tormát,de nagyon ízletesen néz ki,a dicséret jár!Olyan kreatív vagy:)
üdv..Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-04-30 08:52

Kedves Zsuzsi!
Köszi az elismerést!
A céklás és a hagymás változatba, ha kicsivel többet teszel (céklát, zöldhagymát), akkor nem is dominál majd a torma. Lehet, hogy úgy Neked is bejönne.:-)))
Üdv. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-29 19:09

Kedves Geleva!
Jön még itt Húsvét, igaz jövőre, de majd tálalom ezeket a finomságokat a sonka mellé, nagyon tuti ötlet:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Sat, 2011-04-30 08:48

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, kicsit megkésett,de ez jövőre is használható ötlet, sőt nálunk már tavaly is az volt.:-)
Kellemes hétvégét!
Éva

534
torma 60 dkg
0 ízlés szerint
porcukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
torma 15 dkg
porcukor 1 ek
tejföl 450 g
torma 15 dkg
cékla 10 dkg
torma 15 dkg
krémsajt 10 dkg
tejföl 175 g
zöldhagyma 0.5 db
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
citromlé 1 ek
torma 15 dkg
krémsajt 10 dkg
majonéz 2 ek
chili 1 tk
0 ízlés szerint
torma 10 dkg
almaecet 1 ek
majonéz 3 ek
tejföl 1 ek
mustár 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
0 ízlés szerint