Húsvéti torma variációk recept

megosztás
0
Húsvéti torma variációk
Húsvéti torma variációk
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.


hozzávalók / 6 adag

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

  • 15 dkg torma (az alapból)
  • 10 dkg cékla (főtt vagy céklasaláta)

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

variációk tormára, céklás-csípős-zöldhagymás-natúr torma
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 980
elküldve: 5
receptkönyben: 231
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki p, 2011-04-29 22:04

Kedves Geleva!
én ugyan nem szeretem a tormát,de nagyon ízletesen néz ki,a dicséret jár!Olyan kreatív vagy:)
üdv..Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 08:52

Kedves Zsuzsi!
Köszi az elismerést!
A céklás és a hagymás változatba, ha kicsivel többet teszel (céklát, zöldhagymát), akkor nem is dominál majd a torma. Lehet, hogy úgy Neked is bejönne.:-)))
Üdv. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-04-29 19:09

Kedves Geleva!
Jön még itt Húsvét, igaz jövőre, de majd tálalom ezeket a finomságokat a sonka mellé, nagyon tuti ötlet:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 08:48

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, kicsit megkésett,de ez jövőre is használható ötlet, sőt nálunk már tavaly is az volt.:-)
Kellemes hétvégét!
Éva

Legfrissebb cikkek

Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
Heti menü: a sajttól nyúlós ételérzés
A sajt az az alapanyag, amire tényleg képtelenség olyat találni, aki ne szeretné, rántva, tésztára szórva, gombába töltve vagy leveshez adva. Engedd, hogy melegen nyúljon!
A hét szakácsa: Csöpp
A hét szakácsa: Csöpp
E heti kiemelt szakácsunk Csöpp, alias Ági úgy gondolja, a legjobb terápia minden bajra főzni, és utána egy jót enni. Mi szívesen megkóstolnánk a finomságait, ismerjétek meg!
534