Húsvéti torma variációk recept

Húsvéti torma variációk
Húsvéti torma variációk
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.


hozzávalók / 6 adag

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

  • 15 dkg torma (az alapból)
  • 10 dkg cékla (főtt vagy céklasaláta)

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

variációk tormára, céklás-csípős-zöldhagymás-natúr torma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 183
elküldve: 5
receptkönyben: 232
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki p, 2011-04-29 21:04

Kedves Geleva!
én ugyan nem szeretem a tormát,de nagyon ízletesen néz ki,a dicséret jár!Olyan kreatív vagy:)
üdv..Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 07:52

Kedves Zsuzsi!
Köszi az elismerést!
A céklás és a hagymás változatba, ha kicsivel többet teszel (céklát, zöldhagymát), akkor nem is dominál majd a torma. Lehet, hogy úgy Neked is bejönne.:-)))
Üdv. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-04-29 18:09

Kedves Geleva!
Jön még itt Húsvét, igaz jövőre, de majd tálalom ezeket a finomságokat a sonka mellé, nagyon tuti ötlet:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 07:48

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, kicsit megkésett,de ez jövőre is használható ötlet, sőt nálunk már tavaly is az volt.:-)
Kellemes hétvégét!
Éva

Legfrissebb cikkek

Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Itt a tészta-liszt meghajtású autó?
Bár a Gyermelyi új találmánya benzinnel működik, mégis csupán tésztára és lisztre van szükség ahhoz, hogy esetleg a Te házad elé guruljon be. Hajts rá! (x)
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Ez a legmesésebb mézeskalács-ház, amit valaha láttál
Karácsonykor szinte minden otthonban sülnek a mézeskalácsok, a kreatívabbak pedig meg sem állnak egy csodás mézeskalács-házikóig. És vannak, akik egyből egy kastélyt építenek.
A hét szakácsa: gasztróger
A hét szakácsa: gasztróger
E heti szakácsunk: gasztróger, egy bájos fiatal hölgy. Eláruljuk, Nikinek hívják, és távlati céljai között étteremnyitás és szakácskönyvek is szerepelnek. Ismerjétek meg!
534