Húsvéti torma variációk recept

Kalória?
Húsvéti torma variációk
Húsvéti torma variációk
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne csak a tojás legyen hímes!:-) A húsvéti sonka kellemes kiegészítői ízben, színben és hangulatban.


hozzávalók / 6 adag

A tormaalaphoz

A natúrhoz

A cékláshoz

  • 15 dkg torma (az alapból)
  • 10 dkg cékla (főtt vagy céklasaláta)

A zöldhagymáshoz

A csípőshöz

A majonézeshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

variációk tormára, céklás-csípős-zöldhagymás-natúr torma
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormát megtisztítjuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, megszórjuk porcukorral, és meglocsoljuk citromlével. Lefedve tároljuk a kikeverésig. Előtte pár nappal is elkészíthető.
  2. A különböző változatoknál megadott hozzávalókat keverjük össze, és lefedve, hideg helyen tároljuk tálalásig.
  3. Minden változatot utánaízesíthetünk még sóval, borssal, cukorral, citromlével vagy ecettel, ízlésünknek megfelelően. Attól is függ az ízesítők mennyisége, hogy bolti alapból dolgozunk-e, akkor az már markánsabban ízesített.

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 477
elküldve: 5
receptkönyben: 213
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (6)

szneki
Szneki / szneki p, 2011-04-29 22:04

Kedves Geleva!
én ugyan nem szeretem a tormát,de nagyon ízletesen néz ki,a dicséret jár!Olyan kreatív vagy:)
üdv..Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 08:52

Kedves Zsuzsi!
Köszi az elismerést!
A céklás és a hagymás változatba, ha kicsivel többet teszel (céklát, zöldhagymát), akkor nem is dominál majd a torma. Lehet, hogy úgy Neked is bejönne.:-)))
Üdv. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2011-04-29 19:09

Kedves Geleva!
Jön még itt Húsvét, igaz jövőre, de majd tálalom ezeket a finomságokat a sonka mellé, nagyon tuti ötlet:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva szo, 2011-04-30 08:48

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, kicsit megkésett,de ez jövőre is használható ötlet, sőt nálunk már tavaly is az volt.:-)
Kellemes hétvégét!
Éva

Legfrissebb cikkek

Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
A 2017-es Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével.
A hét szakácsa: Júlia
A hét szakácsa: Júlia
Eheti kiemelt szakácsunk, Júlia már kiskorában érdeklődött a sütés-főzés iránt. Szereti a fűszeres ételeket, és próbál az egészséges fogásokra hangsúlyt fektetni.
534