r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött tyúk

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Húsvéti töltött tyúk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 873 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    463 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1421 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2477 micro
Összesen 873 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    343.7 g

Zsír

  • Összesen
    602.3 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    266 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    6361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9463.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    4406 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3556 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    1272 micro
  • K vitamin:
    3704 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1069 micro
  • Kolin:
    4696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11372 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19816 micro
Összesen 6986 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is szükségünk lesz egy egész tyúk lenyúzott, besózott bőrére. Ehhez egy közepes testű tyúkot (lehetőleg házi tyúkot - mivel annak erősebb a bőre) óvatosan megszabadítjuk a bőrétől, a szárnyakat a nyúzás közben levágjuk és rajta hagyjuk a bőrön, a combját belülről a bőr tövében elvágjuk úgy, hogy csak a csont csonkja maradjon, ha mindez sikerült, a bőrét a nyakánál sima cérnával bevarrjuk, az esetleges szakadásokat is bevarrjuk, és a hátulsó részét is beöltjük annyira, hogy egy kb. 5-7 centis rés maradjon rajta, ahol majd meg fogjuk tölteni. Majd végül besózzuk.
  2. Keményre főzünk 25 db tojást, hidegre hűtjük, megtisztítjuk, és felkockázzuk (1/16 részre), belerakunk 40 dkg apróra kockázott (5X5mm) fehér szalonnát, majd az 5 csokor petrezselyem zöldjét is felapríjuk, és beleszórjuk, beleütünk 5 nyers tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és óvatosan összekeverjük.
  3. A tyúk bőrét megtöltjük a töltelékkel, vigyázzunk arra, hogy ne töltsük túl, kb olyan 70-75%-ig elég, ellenkező esetben sütéskor szétreped. Ha megvagyunk, próbáljuk meg kinyomni a töltelék mellől a bent ragadt levegőt, majd varrjuk be a rést a bőrön. Ha esetleg légbuborékokat látunk a bőr alatt, azt fogpiszkálóval szúrjuk meg, és engedjük ki belőle!
  4. Kizsírozott tepsibe rakjuk. A maradék 10 dkg szalonnát felcsíkozzuk, kakastaréjszerűen bevágjuk, és a tyúk tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, szükség esetén félidőben óvatosan megfordítjuk.
  5. Ha megsült, melegen ne próbáljuk meg felvágni, másnapig hűtőben tároljuk, majd hidegen szeletelve kenyérrel, kaláccsal fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 192
  • Össznézettség: 20181
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Természetesen nem csak húsvétkor, és nem csak tyúkbőrébe tölthetjük, hanem bármi másba, pl. sertésdagadóba, stb... nagyon ízletes töltelék, kipróbálását mindenkinek ajánlom. Akár gombával is gazdagíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel mifelénk csak húsvétkor készül, tökéletesen illik a húsvéti pászkához, sonkához, kolbászhoz, borhoz. Tippek: Sajnos sütés közben néha előfordul, hogy szétreped, de ne aggódjunk miatta, az ízét nem befolyásolja. A sütési hőfok csökkentésével csökken a szétrepedés esélye. Sütés közben előfordulhat, hogy a tyúkból kiszivárgó tojásléből rántotta sül a tepsi aljába, azt szedjük ki, és friss kenyérrel jóízűen fogyasszuk el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek