r
Nosalty Logó

Húsvéti tál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Húsvéti tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 755 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3021 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    3883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 755 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    247.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16764.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    15532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 3021 Kcal
  • 27% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt tarját megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, hogy szeletelhető legyen. A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Mikor megfőttek, meghámozzuk, a talpát egyenesre vágjuk, majd a tetejét is levágjuk.
  2. A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk, és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és fél fej vöröshagymát apróra vágva, majd sóval és borssal ízesítjük. Összekeverjük villával a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba. A krémmel töltött tojásokra ráhelyezzük a tetejét, és kész is a töltött tojás.
  3. Fekete, szemes bors és sárgarépa segítségével a tojásokból csibét is "varázsolhatunk". Szemes bors lesz a szeme, sárgarépából pedig tarajt és csőrt csinálhatunk neki.
  4. A kihűlt tarját felszeleteljük, és friss salátalevelekre tesszük. Tálaláskor mellé rakjuk a töltött tojásokat, a felkockázott füstölt sajtot és a maradék fél fej vöröshagymát felszeletelve.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 5630
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti tál
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

A tavasz legszebb ünnepe a húsvét. Ez a húsvéti tál színes, mutatós és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek