r
Nosalty Logó

Húsvéti salátakoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Húsvéti salátakoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1748 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 292 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 1748 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fött tojásokat, a gépsonkát kockára vágjuk. Ha házi sonkából dolgozunk, azt ledaráljuk.
  2. Az uborkát, a zöldpaprikát, a lilahagymát, az almát szintén apróra felkockázzuk. Egy tálban gyűjtjük a hozzávalókat
  3. A majonézt összekeverjük a tejföllel (én 3 tojássárgából friss majonézt készítettem).
  4. 1,5 dl vízbe belemorzsoljuk a húsleveskockát, felforraljuk, majd 3 púpozott ek zselatint ebben a lében felmelegítünk.
  5. A tejföllel elkevert majonézbe vékony sugárban kézi habverővel lassan belecsurgatjuk.
  6. A felkockázott nyersanyagokra öntjük, lazán átforgatjuk.
  7. Vizezett formába igazítjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor tetszőlegesen díszítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5374
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Előző nap is elkészíthető, csak tálaláskor borítsuk ki a formából. Ez a mennyiség egy 1,4 l -es formába elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti salátakoszorú
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a salátát én minden Húsvétkor elkészítem a sonka mellé. Nagyon jó kiegészítője a sonka-főtt tojás összeállításnak. Egy kis fej lilahagymám volt itthon, ezért snidlinggel és apróra vágott medvehagymával egészítettem ki, hogy a hagyma mennyisége megfelelő legyen. Egyáltalán nem ment a rovására, sőt ! Legközelebb direkt teszek bele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek