Húsvéti orosz krémtorta recept

1 adag
640
kcal
Húsvéti orosz krémtorta
Húsvéti orosz krémtorta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből készült ez a szépséges torta egyik Húsvétra, már két alkalomkor.
Mennyei finom volt.

hozzávalók / 12 adag

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zselécukros orosz krémtorta, vaníliakrémes torta, orosz krémtorta húsvétra
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kidolgozzuk.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a masszába óvatosan belekeverjük.
  3. 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és megsütjük. Amikor kihűl 3 lapra vágjuk.

A vaníliakrém elkészítése:

  1. A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. Fedő alatt pihentetjük.
  2. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.
  3. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk, és rumba áztatjuk.

Összeállítás:

  1. Betöltjük a lapokat. Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, a maradék gyümölcs kerül rá, és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
  2. Hűtőbe tesszük 12 órára.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
  4. Pirított mandulaforgáccsal, színes zselécukorral, csokinyuszival díszítjük, ahogyan a fotón látható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 523
elküldve: 1
receptkönyben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
106 recept

Hozzászólások (8)

zsuzsamama56
zsuzsamama56k, 2014-09-16 13:52

Miért ne volna esély Editkém,rám is számíthatsz!Puszi.Csodás szép a tortád!

Gabys
Gabysh, 2014-09-08 18:16

Kedves Edit,
gyönyörű a tortád, arról nem is beszélve, hogy ez a top1 tortám. Az összetevők alapján is biztosan finom, minden benne van, ami ehhez a tortához kell. Mentettem, el fogom készíteni, egyedül a mazsolát hagyom ki mert nem szeretjük. Késő, nem késő de innentől a napi lájokom a Tied:) Megérdemled!:) Gabi

edit56
edit56k, 2014-09-09 09:54

Nagyon szépen köszönöm Gabi.
Szép napot kívánok:Edit.

Gabys
Gabysk, 2014-09-16 23:30

Nagyon szívesen:) A napi lájkom mellé, most így késő este, nagyon boldog névnapot kívánok! Tudod 8 napig érvényes!:)

csikipi
csikipiv, 2014-09-07 19:48

Kedves Edit! Nagyon szép a tortád, szavaztam rád. Tudjad, hogy te is szavazhatsz magadra, naponta egyszer. Sok sikert! Piroska

edit56
edit56v, 2014-09-07 21:04

Nagyon szépen köszönöm Piroska.
Későn vettem észre,hogy nevezni lehet.
Úgy,hogy már sok esély nincs.
Üdv:Edit.

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
640