Húsvéti orosz krémtorta recept

1 adag
640
kcal
Húsvéti orosz krémtorta
Húsvéti orosz krémtorta
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari 66 torta szakácskönyvéből készült ez a szépséges torta egyik Húsvétra, már két alkalomkor.
Mennyei finom volt.

hozzávalók / 12 adag

A torta alaphoz:

A krémhez:

A díszítéshez:

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zselécukros orosz krémtorta, vaníliakrémes torta, orosz krémtorta húsvétra
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kidolgozzuk.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a masszába óvatosan belekeverjük.
  3. 24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és megsütjük. Amikor kihűl 3 lapra vágjuk.

A vaníliakrém elkészítése:

  1. A vaníliakrémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, a citromhéjjal és vaníliarúd kikapart belsejével. Fedő alatt pihentetjük.
  2. A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk.
  3. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, az 1 dl tejjel, a pudingporral, és hozzászűrjük a vaníliás tejet. Vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a megpuhult zselatint, olvadásig kevergetjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A töltelékhez a mazsolát és a 3 ízű citrushéjakat apróra vágjuk, és rumba áztatjuk.

Összeállítás:

  1. Betöltjük a lapokat. Az alsó lapra a krém 1/3 része kerül, megszórjuk a gyümölcsök felével, rátesszük a 2. lapot, megkenjük a krémmel, a maradék gyümölcs kerül rá, és befedjük a 3. lappal és a maradék krémmel.
  2. Hűtőbe tesszük 12 órára.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Feléből habrózsát nyomunk a tortára, a másik részéből a torta oldalát és tetejét vonjuk be.
  4. Pirított mandulaforgáccsal, színes zselécukorral, csokinyuszival díszítjük, ahogyan a fotón látható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 556
elküldve: 1
receptkönyben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
106 recept

Hozzászólások (8)

zsuzsamama56
zsuzsamama56k, 2014-09-16 12:52

Miért ne volna esély Editkém,rám is számíthatsz!Puszi.Csodás szép a tortád!

Gabys
Gabysh, 2014-09-08 17:16

Kedves Edit,
gyönyörű a tortád, arról nem is beszélve, hogy ez a top1 tortám. Az összetevők alapján is biztosan finom, minden benne van, ami ehhez a tortához kell. Mentettem, el fogom készíteni, egyedül a mazsolát hagyom ki mert nem szeretjük. Késő, nem késő de innentől a napi lájokom a Tied:) Megérdemled!:) Gabi

edit56
edit56k, 2014-09-09 08:54

Nagyon szépen köszönöm Gabi.
Szép napot kívánok:Edit.

Gabys
Gabysk, 2014-09-16 22:30

Nagyon szívesen:) A napi lájkom mellé, most így késő este, nagyon boldog névnapot kívánok! Tudod 8 napig érvényes!:)

csikipi
csikipiv, 2014-09-07 18:48

Kedves Edit! Nagyon szép a tortád, szavaztam rád. Tudjad, hogy te is szavazhatsz magadra, naponta egyszer. Sok sikert! Piroska

edit56
edit56v, 2014-09-07 20:04

Nagyon szépen köszönöm Piroska.
Későn vettem észre,hogy nevezni lehet.
Úgy,hogy már sok esély nincs.
Üdv:Edit.

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
640