r
Nosalty Logó

Húsvéti muffin tojások

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti muffin tojások
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 3133 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a pudingot, és megvárjuk, amíg kihűl.
  2. Előmelegítjük a sütőt, kizsírozzuk és lisztezzzük a formát.
  3. A tojást az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a joghurtot.
  4. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport és a fahéjat.
  5. Összekeverjük a joghurtos masszát a liszttel.
  6. A tészta kb. 1/3-át belekanalazzuk a sütőformába. Minden adagra teszünk egy kis pudingot, de vigyázunk, hogy a tészta szélére ne kerüljön belőle. (Ha csak egy adagot sütünk, akkor nem fogy el a puding.)
  7. A maradék tésztát is beletesszük a formába úgy, hogy a pudingot teljesen betakarja.
  8. Megsütjük,majd megvárjuk, hogy kihűljön, és kivesszük a formából. (Sütés közben szépen felpúposodik a tészta, az sem baj, ha megreped.)
  9. Közben gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, pár csepp oljat is teszünk bele.
  10. A kihűlt tojásokat bekenjük csokival, és "meghempergetjük" a kókuszban vagy a cukordarában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4279
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Ajánló

Kitűnő húsvéti süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsvéti bevásárlás során akadtunk rá egy muffin sütőre, aminek a mélyedései tojás alakúak. Rögtön jött az ötlet, hogy ebben biztosan szépen sül meg a nálunk nagy népszerűségnek örvendő pudingos muffin. Bevált az ötlet, ez lett a húsvét egyik legnépszerűbb sütije nálunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek