r
Nosalty Logó

Húsvéti kásás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti kásás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 10311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    749.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    314 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    238 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    2745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    265 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 10311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A lepényhez

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót,és a cukrot.
  3. Mikor feljött az élesztő, az olvasztott vajjal kidagasztjuk.
  4. 1 órát kelni hagyjuk.
  5. Kelés után 1cm vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Felkockázzuk, belerakjuk a tölteléket, és kettőbe hajtjuk.
  7. A széleit körbe óvatosan lenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  8. Tepsibe rakjuk, és 10 percet pihentetjük.
  9. Pihentetés után forró olajba kisütjük, és vaníliás-fahéjas cukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2282
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Ajánló

Ajánlatos a rizst előző nap megfőzni, hogy kihűljön. A tölteléket tejberizs alapján készítsük el. Először kevesebb tejjel is feltehetjük főzni, és ha sűrű, akkor adagoljuk hozzá a többi tejet. Ha kihűlt, és nagyon kemény, akkor is lehet hígítani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi hagyomány, húsvét előtt szokták sütni böjtnapkor.

Hozzávalók

A lepényhez

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?