Húsvét egy tekercsben recept

Húsvét egy tekercsben
Húsvét egy tekercsben
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Láttam a húsvéti receptversenyt, és az is, hogy csak kevesen indultak a sós süteménnyel. Gondoltam, alkotok egyet, amiben benne vannak a húsvét tradicionális ízei. 

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos tekercs, sajtos-sonkás csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a keményre főtt tojásokat és a hagymát. Adjuk hozzá a 80 g reszelt sajtot, a tejfölt és a majonézes tormát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük egy villával.
  2. Nyújtsuk ki leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd terítsük be a szeletelt füstölt-főtt tarjával és a tojáskrémmel.
  3. Tekerjük fel a tésztát. Csomagoljuk folpackba, és helyezzük be 1 órára a mélyhűtőbe, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni.
  4. Amikor már megfelelő a tészta állaga, egy éles késsel szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre. Helyezzük egy margarinnal kikent tepsire legalább 1,5 cm távolságra egymástól, mert egy kicsit megdagadnak sütés közben.
  5. Szórjuk meg a tétjét a reszelt sajt másik felével, és tegyük 200 fokra melegített sütőbe 25 percre, légkeveréssel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 990
elküldve: 11
receptkönyvben: 455
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Jonas konyhája

Mióta szakács: 2015.03.01.
13 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiki117
kiki117 p, 2016-03-18 13:01

Nagyon-nagyon finom lett! Én a tarját felkockáztam és kicsit megsütöttem, úgy osztattam el a tésztán.Köszönöm a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu v, 2015-03-22 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

361