Húspástétom recept

Húspástétom
Húspástétom
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam.
Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra.
Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire friss kenyérrel, tízóraira gyümölcskompóttal, ebédre nem! Uzsonnára vajaskenyérrel, vacsorára majonézes krumplival.


receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Húspástétom sertés lapockából finoman fűszerezve, fűszeres húspástétom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
  3. Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
  4. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús felét.
  5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
  8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
  10. Babérlevelekkel és végül bacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
  11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjük a pástétomot.
  12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 764
elküldve: 2
receptkönyben: 453
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

kicsi szoke
kicsi szokecs, 2011-02-10 16:24

Ez a recept egyszerűen zseniális! Nem kell vele túl sokat vacakolni és isteni lesz a végeredmény.

Köszönöm szépen az ötletet!!! :)

785