Húspástétom recept

1 adag
779
kcal
Húspástétom
Húspástétom
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam.
Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra.
Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reggelire friss kenyérrel, tízóraira gyümölcskompóttal, ebédre nem! Uzsonnára vajaskenyérrel, vacsorára majonézes krumplival.


receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Húspástétom sertés lapockából finoman fűszerezve, fűszeres húspástétom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
  3. Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
  4. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús felét.
  5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
  8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
  10. Babérlevelekkel és végül bacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
  11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjük a pástétomot.
  12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 36 951
elküldve: 2
receptkönyben: 454
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

kicsi szoke
kicsi szokecs, 2011-02-10 16:24

Ez a recept egyszerűen zseniális! Nem kell vele túl sokat vacakolni és isteni lesz a végeredmény.

Köszönöm szépen az ötletet!!! :)

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
779