Húspástétom recept

1 adag
779
kcal
Húspástétom
Húspástétom
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pástétomot egy angol nyelvű, francia szakácskönyv ihlette, ahol a 'Country terrine' receptjét először olvastam.
Kicsit leredukáltam az eredeti receptet a mindennapi használatra.
Több, mert ízgazdagabb, mint az átlagos pástétom-receptek. Nekem fontos, mert a 'pástétom' műfaja számomra a békebeli igényesség egyik fontos momentuma.


hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg sertéslapocka (darálva)
  • 2 db tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1 ek konyak
  • 1 kk kakukkfű (szárított)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)
  • 4 db babérlevél
  • 5 dkg angolszalonna
  • 12 szelet bacon
  • 8 db csemegeuborka

ajánlat

Reggelire friss kenyérrel, tízóraira gyümölcskompóttal, ebédre nem! Uzsonnára vajaskenyérrel, vacsorára majonézes krumplival.


receptjellemzők

konyha: francia
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Húspástétom sertés lapockából finoman fűszerezve, fűszeres húspástétom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Darált lapockát vásárolunk, a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát összetörjük.
  2. Összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával. a tojással, a tejszínnel, a konyakkal és a fűszerekkel (só, bors, kakukkfű, szerecsendió).
  3. Jénai tálat kibéleljük bacon-nel.
  4. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús felét.
  5. 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  6. Az angol szalonna-szeletekkel beborítjuk.
  7. Rámerjük az összetevőkkel kevert darált hús másik felét.
  8. Még 4 db csemege uborkát nyomkodunk a húspépbe, felszínét elegyengetjük.
  9. Ráhajtjuk a bacon kilógó végeit.
  10. Babérlevelekkel és végül bacon-szeletekkel fedjük alkotásunkat.
  11. Fedővel ellátva, előmelegített sütőben, lassú tűzön összesütjük a pástétomot.
  12. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  13. Hidegen szeleteljük, aztán megesszük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 37 342
elküldve: 2
receptkönyben: 457
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (1)

kicsi szoke
kicsi szokecs, 2011-02-10 15:24

Ez a recept egyszerűen zseniális! Nem kell vele túl sokat vacakolni és isteni lesz a végeredmény.

Köszönöm szépen az ötletet!!! :)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
779