r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges brik

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SpicyKate
Húsos-zöldséges brik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3139 micro
  • β-karotin
    7729 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 776 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3081.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12555 micro
  • β-karotin
    30917 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6741 micro
Összesen 3105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    604 micro
  • β-karotin
    1486 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, finomra vágjuk, és kevés olajon üvegesítjük. Mikor a hagyma üveges, mehet rá a darált hús, és folyamatos kevergetés mellett kifehéredésig sütjük.
  2. A répákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A zöldbabbal, zöldborsóval, kukoricával együtt a hagymás húshoz adjuk, és egy dl vizet is öntünk rá. Én a vízhez adtam 2 ek. worcestershire-szószt is. A zöldségeket fedő alatt puhára pároljuk kb 10 perc alatt. Ha kész, sózzuk, borsozzuk. Én Erős Pistát is tettem bele, ha gyerekeknek csináljuk, ezt inkább hagyjuk ki.
  3. A töltelék kb 1/4-ét botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a "darabos" töltelékhez, ez fogja összetartani.
  4. Egy réteslap 1 "batyuhoz" lesz elegendő. A réteslapot hosszában félbehajtjuk, és egyik végén a töltelékből kis téglát formázunk (kb 3 púpos ek. töltelék). Ügyeljünk rá, hogy a töltelék a tészta végétől és oldalaitól is min. 2 cm távolságra legyen. A tészta végét felhajtjuk a töltelékre, és tovább gördítjük, közben a tészta széleit óvatosan lenyomogatjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék oldalt. Amíg kitart a tészta, folytatjuk ezt a műveletet, a végén az oldalán maradt tésztát is aláhajtjuk. Ezt minden réteslappal megismételjük, a végén 8 téglácskát kell kapnunk.
  5. A batyukat forró olajban kisütjük, ügyeljünk rá, hogy a behajtott szélekkel lefelé helyezzük az olajba, nehogy kinyíljanak. Ha az alja megsült, fordítsuk meg, és minden oldalát süssük aranybarnára. A sütésnél nagyon kell figyelni, mert a rétestészta villámgyorsan sül!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1957
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpicyKate 7 recept

Amikor az unokahúgom hazaért a tunéziai nyaralásból, azt kérte, hogy készítsek neki olyat, amit ott evett, de a nevét nem tudta megmondani, csak azt, hogy egy töltött rétestészta szerű dolog volt, olajban kisütve. Némi keresgélés után ráakadtam a brik-re. A brik-et Tunéziában előételként fogyasztják, és tojással, tintahallal vagy darált hússal töltik meg. Én kicsit változtattam a tölteléken, de így is sikere volt a Hugicámnál. Azóta gyakran elkészítem a család kívánságára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!