r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
sirGalahad
Húsos-sajtos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1197 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4780 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4674 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1197 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    217 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9674.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2394 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    3426 mg
  • Nátrium
    2812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18697 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4780 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    887 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darát húst és a petrezselymet. Addig pirítjuk. amíg morzsás állagú nem lesz, ekkor felöntjük a vörösborral, és együtt rotyogtatjuk pár percig.
  2. Mehet bele a sűrített paradicsom és a húsleves is. Ekkor fűszerezzük ízlés szerint oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, fekete borssal. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt összefőzzük.
  3. Amíg rotyog a mártás, addig kifőzzük a tésztát. Bő, forrásban lévő sós vízben 8-9 perc alatt kész. Leöblítjük, félretesszük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lereszeljük a sajtot.
  4. Összekeverjük a tésztát a mártással, majd beleöntjük a kivajazott tálba, rálocsoljuk a főzőtejszínt, rászórjuk a lereszelt sajtot.
  5. Előmelegítjük a sütőt 190-200 °C -ra, és 30 percig sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, szép, ropogós barnára pirul a sajt a tetején, ha esetleg mégsem, akkor állítsuk magasabb hőfokra a sütőt, míg pár perc alatt olyan színe nem lesz a sajtkéregnek, mint amilyet szeretnénk.
  6. Jó étvággyal fogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 83265
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sirGalahad 10 recept

A húsos tészták nagyon népszerűek, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, tartalmas és finom. A tetejére pirult sajt pedig mennyei! Ez (is) egy jól sikerült változat... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek