r
Nosalty Logó

Húsos rakott zöldség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AGI-22
Húsos rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 4226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 168 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 706 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13910.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2153 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    8168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1204 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    3171 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 4226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Elkészítés

A rakott zöldséghez

  1. Natúr, párolt rizst készítünk saját ízlésünk szerint: én egy nagy bögre rizshez adtam egy nagy bögre vízt (semmi mást!), és rizsfőzőben pároltam meg.
  2. A darált húsból saját ízlésünknek megfelelő pörköltet készítünk, kicsit hosszabb lével. Felaprítunk 4 db paradicsomot, 1 db paprikát és 1 fej vöröshagymát. A vöröshagymát 2 evőkanálnyi felforrósított olívaolajra rádobjuk, majd fakanállal addig keverjük, amíg barnára nem pirul. Erre rátesszük a húst, felaprított paradicsomot és paprikát, megszórjuk 1 evőkanálnyi csemege őrölt pirospaprikával, ízlés szerinti sóval, fehérborssal, majd ezeket elkeverjük. Ezt felöntjük kb. 2,5-3 dl vízzel, és teszünk bele 4 db pörkölt ízesítő kockát. Amikor felforrt a víz, jól elkeverjük mindezt, majd közepes lángon félig lefedve főzzük kb. 15 percen át
  3. Előmelegítjük a sütőt kb. 180 C fokra, és elővesszük a kívánt mélyhűtött zöldségkeveréket, én mexikóit használtam, mert az a kedvencem.
  4. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, majd beletesszük az előzőleg már összekevert pörköltet, párolt rizst és zöldségkeveréket.
  5. A tetejét alaposan megkenjük a tejföllel, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Alufóliával letakarva betoljuk a sütőbe, kb. 20-25 percig sütjük (180 fokon).
  6. Levesszük az alufóliát, majd visszatesszük még a sütőbe, hogy a sajt is szépen megpiruljon, amennyire mi akarjuk (kb. 20 perc).
  7. Végezetül tálaljuk, és fölfaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9495
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Ajánló

Szinte mindenkinek ajánlom, aki nem tart speciális vagy szigorú diétát! Ízletes egytálétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kolléganőm nagyon jól főz. Egy alkalommal megkóstoltam az Ő ún. zöldséges rakott rizsét, ami annyira ízlett, hogy elkértem a receptjét. Sajnos csak tegnap került rá a sor, hogy elkészítsem. Isteni lett!:) Eredetileg csak a Kisfiamnak akartam kedveskedni ezzel az új recepttel. Mindkettőnknek nagyon ízlett, így bőven szedtünk, kétszer is.:) Aztán tettem el neki belőle még 2 adagot, mielőtt hazautaztam volna, de a szüleimnek is hoztam kóstolót, nehogy kimaradjanak a jóból! Csak azt sajnálom, hogy nem készítettem el már hamarabb is. Ezután többször elkészítem ezt a fincsi, laktató egytálételt!

Hozzávalók

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek