r
Nosalty Logó

Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Flóra
Húsos rakott karfiol 8. - tejszínes mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 959 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1771.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 959 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    443 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük. Fedő alatt forrásban lévő, sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevét megtartjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beleszórjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra sütjük.
  4. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük 60 ml vízzel. Belekeverjük az ételízesítőt, és 10 percig főzzük.
  5. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejszínnel, és 1dl vízzel a karfiol főzőlevéből. Felforraljuk, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.
  6. A sajtot lereszeljük, a felét a mártásba vegyítjük, és kevergetve megolvasztjuk. A burgonyát felszeleteljük.
  7. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát, rá a karfiolt. A húst egyenletesen eloszlatjuk rajta, leöntjük a mártással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 569
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 40161
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Ajánló

A krumplit ki is lehet hagyni, úgyis finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, nálunk gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek