Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos rakott karfiol

Húsos rakott karfiol
Húsos rakott karfiol
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt most készítettem életemben először, és nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos rakott karfiol, darált húsos karfiol, mozzarellás rakott karfiol
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk. (Én mirelitet használtam. Leszűrtem, és félretettem.)
  2. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. Borral felöntjük, és hagyjuk, amíg szépen megpuhul a ragunk.
  3. A rizs megpároljuk, és a raguhoz adjuk. Nem tévedés, együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.
  4. Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
  5. A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
  6. A mozzarellát lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
  7. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 195
össznézettség: 203 483
elküldve: 19
receptkönyvben: 437
elkészítve: 53/53
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
309 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2017-03-27 11:36

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és elnézést, akinek nem írtam vissza, de nagyon elfoglalt vagyok, és ezért bocsánatot kérek!

julasz6608
julasz6608 Wed, 2017-03-15 11:12

Tökéletes arányok, ízek! Tökéletes recept! :-) Köszönöm! :-)

firstlady
firstlady Sat, 2017-02-25 08:44

Nagyon finom, bár a 40 dkg rizst a 40 dkg karfiolhoz enyhe túlzásnak tartom. Fele is elég.

evacili
evacili Fri, 2016-07-15 15:30

Eszméletlenül finom! Kedvencünk lett! Kipróbálom más zöldfélével is, pl.zöldbabbal. A ragu fantasztikus. Köszönöm. Cili

Banana
Banana Sun, 2015-08-16 10:51

Köszi az ötletet a hús és a rizs együtt készítéséhez. Már több rakott ételnél alkalmaztam és tényleg nagyon finom!

bagabi2
bagabi2 Sat, 2015-06-20 17:48

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon egyszerű és és nem utolsó sorban finom. További hasonló recepteket, jó sütés főzést kívánok! Gabi

825
karfiol 40 dkg
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
darált marhahús 30 dkg
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
rizs 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 2 ek
tejföl 4 dl
tojás 1 db
sajt 20 dkg
víz 4 dl