r
Nosalty Logó

Húsos pite barna sörrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsos pite barna sörrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1006 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 2156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük annyi, enyhén sós vízben, ami ellepi. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Összetörjük, és annyi vajjal simára keverjük, amennyit felvesz. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és felkockázzuk. A cheddar sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kétféle húst alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés zsiradékot hevítünk egy serpenyőben, a hagymát lesütjük, és hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg elpárolog a leve, ekkor nyakon öntjük a barna sörrel, és tovább pároljuk fedő alatt, ügyelve, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha már szinte teljesen elfőtte a levét. Ekkor egy tányérra szedjük, és félretesszük.
  3. A zöldborsót és a sárgarépát a húsos serpenyőbe tesszük, aláöntünk egy kis olvasztott vajat/olajat, és gyakran kevergetve kevés vízzel megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára simítjuk a burgonyapüré felét. Erre tesszük a párolt zöldséget, majd a húst, a reszelt sajt felét, végül lefedjük a maradék burgonyapürével.
  5. A sütőt 200-220 fokosra előmelegítjük, és addig sütjük a "pitét", amíg szép aranybarna lesz a tetején a burgonya. Ekkor rászórjuk a maradék sajtot, és néhány perc alatt azt is rásütjük/ráolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 989
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol pubban ettem először Cottage Pie-t, és annyira ízlett, hogy  kicsivel később megpróbáltam reprodukálni az ízélményt. (Aztán ez lett belőle...) A Brit-szigeteken egyébként mindegyik népnek megvan a maga Cottage Pie receptje, mindegyik egy kicsit máshogyan, másmilyen alapanyagokból készíti, de a vége ugyanaz: egy nagyon finom, laktató egytálétel, ami gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk