r
Nosalty Logó

Húsos-paradicsomos rakott cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Húsos-paradicsomos rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7583 micro
  • Lut-zea
    1244 micro
Összesen 494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45497 micro
  • Lut-zea
    7467 micro
Összesen 2968 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2383 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
  2. Mehet rá a darált, hús, kevergessük fehéredésig, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomokat és a fehérbort, elkeverjük, és fél órán át kis lángon főzzük, időnként megkeverjük.
  4. Közben felkarikázzuk a cukkinit, egy magasabb tepsit kikenünk olívaolajjal, és belesorakoztatjuk a cukkinik felét. A kész ragut összekeverjük a főtt rizzsel, és a cukkinire halmozzuk, lelapogatjuk.
  5. A tetejére tesszük a maradék cukkinit, megszórjuk parmezánnal, és 180 fokon fél órán át sütjük.
  6. Kivesszük a sütőből, és 15 percig pihentetjük, mielőtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 602
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 41673
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradék rizsből és maradék raguból is elkészíthető, de megéri akkor is, ha mindent frissen kell hozzá készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!