r
Nosalty Logó

Húsos-gombás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Húsos-gombás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 4067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Összesen 140 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8297.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1755 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    2679 mg
  • Nátrium
    3180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2061 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 4067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, tojásból, sóból és a vízből kemény tésztát gyúrunk, késhegynyi vastagságúra nyújtjuk.
  2. A raviolikészítő segítségével kiszaggatjuk, majd a maradék tésztát újra összegyúrjuk és megint kiszaggatjuk, ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
  3. Pici olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, jól összepároljuk míg elfő a leve, sóval, borssal ízesítjük és a végén adjuk hozzá az apróra vágott gombát.
  4. A kiszaggatott tésztakorongokat a raviolikészítőbe tesszük és egy kanál darát húsos tölteléket helyezünk a közepére, összenyomjuk, hogy a szélei jól zárjanak. Ha nem sikerül, akkor kézzel jól összenyomkodjuk.
  5. Forrásban lévő, olajos vízben pár perc alatt megfő. Akkor jó, ha a tészta kifehéredik.
  6. Lecsöpögtetjük, majd tejföllel és sajttal még melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 27568
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

A töltelék variálása a fantáziánkra van bízva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Mindig is szerettem a tésztaféléket, ezt a tésztát is mirelit formájában fogyasztottuk, de gondoltam megpróbálom magam készíteni friss hozzávalókból. Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A ravioli főzéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek