r
Nosalty Logó

Húsos-cukkinis pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Húsos-cukkinis pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 5121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pitéhez

A töltelékhez

Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2730.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    1328 micro
  • β-karotin
    4705 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1748 micro
Összesen 1282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10922.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1393 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    6475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4501 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    577 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2671 micro
  • α-karotin
    5313 micro
  • β-karotin
    18822 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6993 micro
Összesen 5121 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A pitéhez

  1. A pitehez a lisztet, a durvára lereszelt margarinnal gyorsan összedolgozzuk, és amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a sót és a vizet, tésztává gyúrjuk, és folpack-ba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és egy 28 cm átmérőjű kivajazott piteformába tesszük úgy, hogy az oldalát is tészta fedje. A tésztát megkenjük tojással, megszurkáljuk villával, hogy ne hólyagosodjon fel, és sütőben kb. 8 perc alatt elősütjük.
  3. Ez alatt kevés olajon elkezdjük pirítani az újhagymát, a bacont, majd a húst, a babot, a répát, a zellert, a paprikát, a cukkinit. Ebben a sorrendben, ahogyan puhulnak. Minden zöldséget nagyjából egyforma nagyságúra vágunk. Ezért jó, ha előre felkaszabolunk mindent, mert erős tűzön sütjük a húst és a zöldségeket, nem pedig pároljuk.
  4. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, ráöntjük a tejszínnel felvert tojásokat, és még egy percig pirítjuk, míg összeáll.
  5. Azonnal a félig sült tésztára borítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe még további fél órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4535
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos-cukkinis pite
Évi néni 1830 recept

Sajnos a fotó nem egy sikerült darab, de olyan éhesek voltunk, hogy csak belekaszaboltam a tésztába, kattintás a fényképezőgéppel, és már faltuk is. Ráadásul én bedobtam a maradékfeldolgozó formámat. Előző nap egy csirkéből főztem húslevest, de a húshoz nem nyúltunk, így ide el tudtam használni. Ettől még finom lett, sőt nagyon jót tett a húsnak, hogy a sok finom zöldséggel főtt.

Hozzávalók

A pitéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek