r
Nosalty Logó

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1521 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 189 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    6155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    977 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9949 micro
  • β-karotin
    26230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4544 micro
Összesen 1521 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 19 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és egy fazék vízben, ami bővel ellepi a húst feltesszük főlni. Sózzuk. (Én 2-3 kiskanál sót szoktam beletenni.)
  2. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. A sárgarépát, zöldséget kettévágjuk, persze csak ha nagy. A burgonyát egyben hagyjuk, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag karikákra vágjuk (2-3 karika elég), a petrezselymet és a káposztát fehér cérnával összekötjük, a karfiolt egyben hagyjuk. Ha túl nagy a karfiol, akkor próbáljuk meg úgy félbevágni, hogy ne hulljon rózsáira, hanem maradjon egyben.
  3. Mikor felforrt a hús, akkor egy habszedő kanállal lehabozzuk, és beletesszük a zöldségeket.
  4. Most lehet beletenni a szemes borsot, az erős paprikát (de hangsúlyozom csak akkor, ha szeretitek a csípőset, erőset, bár ha nem fő szét, nem lesz erős).
  5. Kb. 2-3 órát főzzük, de ez lehet kevesebb és több idő is, attól függ, milyen a hús, és milyen vastagok a zöldségek. A karfiol gyorsan megfő, úgyhogy hamarabb ki kell szedni.
  6. Mikor minden megfőtt, a zöldségeket és a húst is kiszedjük külön-külön tányérra egy szűrőlapát segítségével. A levest pedig leszűrjük egy másik fazékba.
  7. A levestésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor mindent az asztalra teszünk, és mindenki szed magának, annyit és azt, amit szeretne. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9342
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsleves ahogy Zsuzsi készíti
Gy.Zsuzsi 31 recept

Nálam vasárnap nem múlhat el húsleves nélkül. A családunkban hagyomány, hogy vasárnaponként összeül a család, és egy nagy tányér húslevest fogyaszt el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek