r
Nosalty Logó

Hűsítő citromos-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hűsítő citromos-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tortához

A krémhez

Összesen 825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tortához

A krémhez

Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tortához

A krémhez

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    275.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

Elkészítés

A tortához

  1. Először a torta alját készítjük el. Ehhez a kekszet és a vajat/vagy margarint összegyúrjuk, majd belereszlejük egy citrom reszelt héját. Ezt egy kapcsos tortaformába tesszük, a kezünkkel belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőben állni hagyjuk.
  2. A mascarponét és a joghurtot reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti cukorral alaposan kikeverjük, majd beletesszük a két citrom levét is.
  3. A habtejszínt habosra verjük, és a zselatinfixet a leírás alapján hozzáadjuk.
  4. A mascarponés és a tejszínes keveréket összekeverjük, majd az egészet a tortaalapra kenjük, és a hűtőben pár óráig állni hagyjuk.
  5. Citromkarikákkal és citromfűvel és/vagy mentával díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 381
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 69831
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a neten találtam, eredetileg csak mascarponéval írta a recept készítője, de nekem nem volt itthon annyi, mint amennyit írt, így átvariáltam és joghurttal helyettesítettem. Így is nagyon finom lett, a júliusi melegben kifejezetten jólesett:) A citromokat használat előtt alaposan meg kell mosni és szárazra törölni.

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!