Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócleves Gabimami konyhájából

Húsgombócleves Gabimami konyhájából
Húsgombócleves Gabimami konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem e levesem azt hittem, hogy a gombócaim szét fognak esni. Nem így történt és a család kérésére már sokszor főztem. Azt mondták: "Mama imádnivaló vagy, hogy ilyen fincsi levessel leptél meg bennünk"!

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A húsgombóchoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, kis darabokra aprítjuk fel.
  2. Majd az olajon megpároljuk, felengedjük a vízzel, és a fűszereket is belerakjuk.
  3. Közben a gombócnak valót összedolgozzuk, és kis dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, majd beleengedjük a levesbe.
  4. Készre főzzük, s ha megfőtt, szárított petrezselyemzölddel díszítjük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 211
elküldve: 4
receptkönyvben: 188
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombócos leves, zöldségleves húsgombóccal, gombócos zöldségleves

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Casperesk1
Casperesk1 Tue, 2013-04-16 10:08

Szia! A húsgombócokat kb meddig kell főzni, hogy ne essenek szét? A hétvégén szívesen elkészíteném a recepted. :)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2013-04-20 16:38

Szia!
Elnézésed kérem,hogy csak most válaszolok,de nem voltam gép közelben.
Amikor forr a leves bele engeded a gombócokat,és feljönnek a leves tetejére akkor, le kapcsolod a gázt alatta és saját gőz párájában hagyod még kövedni 10-percet.
Így biztosan nem esik szét,s nagyon jó tanácsként fogadd meg bármilyen gombócot készítesz levesbe vagy fasírozottat mindig vízes kézzel csináld, és jól forgasd meg tenyeredben.
Sok sikert kivánok hozzá jó sütést főzést kivánok!
Kellemes hétvégét!

zsuzska82
zsuzska82 Sun, 2012-05-27 12:44

Nagyon jó kis recept, ma megcsináltam, és nagyon ízlett!!! :) Köszönöm!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-05-30 18:42

Szia Zsuzsi!
Nagyon szívesen,és örülök neki,hogy ízlett a családnak.
További jó sütést főzést kivánok!
Üdv...Gabimami..

dallam'75
dallam'75 Fri, 2012-05-11 20:55

Szia!

Kérdésem a gombócokat a zöldségekkel együtt tegyem fel, vagy előbb kicsit puhuljon a zöldség? Nem fő szét a gombóc? Illetve egy kis csontos húsom is lenne, azt mikor tegyem bele?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Sat, 2012-05-12 15:43

Szia!
A zöldségekkel a csontos húst fel teheted,a gombócokat csak akkor már ha megfőtt az alapanyag.
Utánna a gombócokat bele teszed és úgy főzöd bele.
Nem szabad a gombócokat az elején bele tenni mert szétfőnek,akkor már nem olyan a levesed. Zavarossá válik úgy.Jó sütés főzést kivánok!

dallam'75
dallam'75 Sun, 2012-05-13 22:21

Szia! Megcsináltam, nagyon finom lett! Állandó levesek közé felvettem :)

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2012-05-07 16:17

Na, én megcsináltam a levest, 1,5 liter vízzel, zöldségek, répa, krumpli, utána a fent leírtak szerint a húsgombóc. Nagyon finom lett! Összesen hatszor szedtünk belőle, ha valakinek ez infó... Ha csinálunk egy sima zöldség alaplevest, ezzel a húsgombóccal jól feldobhatjuk!

bildóka
bildóka Mon, 2012-04-23 14:09

Próbálom elképzelni, ahogy a 12l vízben úszkál az a pár szál zöldség. Jó nagy étkű család lehet, és mekkora edények.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:40

Szia bildóka!
Nem kell elképzelni,ha jártas vagy valamennyire már a főzésben akkor gondolhattad volna hoppá egy véletlen elírás történt.Valóban egy elírásból csuszott be a hiba de ki javítottam,és elnézést kérek érte...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:28

Szia Ne hari egy hiba csuszótt be 12 litert már ki javítottam 1,2 literre ki javítottam már. Sajnos hiába nézem át bizti utánna jön ki ,hogy hopp elírtam és ott van a hibám.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Mon, 2012-04-23 15:05

Szerintem 1.2liter lehet,csak el lett irva....aki kicsit jártas a főzésben,az biztos nem akad ki rajta...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2012-05-14 08:43

Szióka!
Azt írod ,hogy 1,2 liter kevés, pedig nem mert egy főre mindenhol csak 2 dl levest adnak,és ennél többet szerintem ritka olyan személy van aki meg eszik levesből. Hát nálunk elég volt az 5 /fő-re .Akkor készísd dupla adaggal és mindjárt többet lehet enni belőlle.
Sok sikert kivánok hozzá és további jó sütést és főzést!
Üdv...Gabriella..

dinuci
dinuci Fri, 2012-06-01 10:41

Kedves Gabimami58!
Egy adag leves pl.húsleves 4dl,krémleves vagy sűrített leves 3dl általában éttermekben,de még a menzán is.Ettől függetlenül ha nektek elég 2dl,abba senkinek nem lehet beleszólása.
A recept ettől függetlenül jónak tűnik.
Ja még annyit, hogy könyörgöm ne hívjátok már a petrezselyem gyökeret fehérrépának!!
Van egy olyan zöldségféle ami megközelítőleg lehet fehérrépa az pedig a paszternák.
Ennyit a jártasságról.
Üdv.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-06-01 12:59

Szia!
Én a petrezselymet Göcsejesen nevezve zöldségnek ismerem,a paszternákot csak nevén .Valamikor paszternákot én is használtam,de most már nem.Én ha írom a petrezselyem zöld és gyökér ezt jó részt igy ismerik.Én falun születtem nevelkedtem és nagymamám sosem azt mondta petrezselyem és fehérrépa.Ő úgy tanította velem meg,hogy zölségzöldje és zöldség gyökér. De van olyan ami metélő petrezselyem és nincs répa része erről meg ennyit.
Nézd mindenkinél változó a leves mert nálunk 2 dl bőven elég.Én amikor megfőztem 5-ten ebédeltünk belőlle,és elég volt. Gondolom még tőlem ill.nálam nem olvastad,hogy fehérrépa.
Nézd én nem vitázom,ahhoz már túl sok tapasztalatom van sütés és főzés utján,hogy vitatkozzam. Sőt úgy veszem észre nagyon sok olyan személytől kapok kritikát,akik még a főzés, sütés alapját sem ismerik,és bele kötnek mindenbe. Volt 2-hete egy személy aki belém kötött,csak azt nem veszi alapul,hogy az éttermekben miből készítik az ételeket,s ha sütit cukrászdában vesz milyen össze tevőkből áll. Az ilyet nem szeretem,én őrzöm a hagyományos ételeket,sütiket,és ugyan úgy nagyon kedvemre vannak az új ízek is.
Fel vetetted a krém levest,én kedden 1,5 litert készítettem s 5 fő megebédelt belőlle és elég volt bőven.
Tudod én azt tartom,hogy mindenki maga tudja,mekkora mennyiséget készítsen,hisz nem vagyunk egyformák étkezés szemponjából sem. Van akinél többet fogyaszt a család,van akinél elég bőven a kevesebb. Akkor csak egy példát írok néked,hétközben párommal ketten vagyunk de nekünk fél kg,kenyér 3 napig bőven elég pedig rozs kenyér. Én ugy vagyok vele ha zöldségeket fogyasztok nem eszem kenyeret egyáltalán. De még egy gyerekek, ha nem jönnek kettőnknek én fél kg húst készítek krumplival v.rizzsel és 3 napig elég. Látod ennyi a külömbség köztünk.Én amikor sütök átlagosan 6-főnek és elég a mennyiség.
A jártasságról ennyit! További szép napot és jó sütést főzést,s a kritikát annak kell meg írni aki még fakanalat csak akkor fogott kezébe mikor a krémet lenyalogatta róla.
Bizom benne a véleményem végett nem haragszol meg!!!

dinuci
dinuci Tue, 2012-06-05 17:02

Kedves Gabimami58!
Köszönöm a válaszodat,egyáltalán nem haragudtam meg,és nem kritizálni akartam sőt még a múltkor elmentettem a receptedet,és el is fogom készíteni akár petrezselyem gyökérrel,akár fehérrépával ezen nem fogunk összeveszni.
Üdv.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Wed, 2012-06-06 10:57

Szia!
Nagyon köszönöm,hogy te is így fogod fel,s valóban nem veszünk össze.
Igaz én jobban csak hétvégeknél sütök főzök különlegeseket hétközben pl.hét elején a hétvégi maradék van.Csak hétvégén is ha időm és energiám engedi akkor ötletesen készítem a menünk. További sok sikert kivánok!
Üdv....Gabimami..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:30

Szia mimi0877!
Nagyon köszönöm,hogy leírtad aki tud főzni az tudja is,hogy véletlen elírás.
További jó sütést főzést kivánok!

bildóka
bildóka Mon, 2012-04-23 17:01

Szerintem 1,2l meg kevés 5 embernek, de biztos úgy van. A jártasságról inkább ne beszéljünk, mer főzni tudó emberek itt olyanokat írnak, hogy aki kicsit jártas a főzésben annak égnek áll a haja.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:36

Szia bildóka!
Hát nem tudom mert nálunk az 5 személynek elég volt,az már attól is függ,hogy kinél mennyire leveses a család. S ha azt veszed van 2 gyerek 3-rom felnőtt bőven elég. De ezen nem vitázom,mert nálunk elég 5 főnek ennyi. Tudod azt mondják nem levessel kell jól lakni,hogy tudjunk több fogást is enni..

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2012-04-25 11:33

Szerintem a többség csak képzeli magáról, hogy tud főzni...

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Fri, 2012-04-27 09:24

Szia Zsuzsi965!

Ebben teljesen igazat adok neked.Mert sajna hiába nézem át néha véletlenül is sajnos 1 hiba becsuszik,és aki tudja,hogy a főzésnél ugyan ugy van,és nem teszi szóvá azt a hibát de köszönöm és kijavítottam már. Nagyon jó sütést főzést kivánok.
Ma egy különleges sütit készítek,melynek receptje teljes leírással és képpel együtt legkésöbb holnap már fennt lessz itt is. Üdv...Gabimami58

253
víz 1.2 l
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
darált sertéshús 30 dkg
tojássárgája 1 db
trappista sajt 5 dkg
bors 1 csipet
majoranna 0.5 teáskanál
ételízesítő 0.5 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint