r
Nosalty Logó

Húsgombóc leves kovászos uborka levéből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsgombóc leves kovászos uborka levéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3224 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    12895 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 1419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér- és sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a kovászos uborka levével, 12-15 perc alatt félpuhára főzzük.
  2. Közben a darált húst a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal összedolgozzuk, majd apró gombócokat gyúrunk belőle.
  3. Amikor a leves forrni kezd, a gombócokat belerakjuk, 12-15 perc alatt megfőzzük.
  4. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9212
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Savanyú káposzta leve is alkalmas a leves elkészítéséhez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy darab árva kovászos uborka úszkált a műanyag dobozban, amikor kinyitottam ebédidőben. Annyira jó illata volt a levének is, hogy nem volt szivem kiönteni. Persze emlékeztem arra, hogy  a Príma konyha 2008 októberi számában találtam egy receptet, és ez a kis maradék lé éppen kapóra jött.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek